Zagonetna objava zamjenika zapovjednika pukovnije Azova: U tijeku je određena operacija, čije detalje neću iznositi

Zagonetna objava zamjenika zapovjednika pukovnije Azova: U tijeku je određena operacija, čije detalje neću iznositi

Zamjenik zapovjednika jedinice Azov, Svjatoslav Palamar, objavio je na Telegramu videoporuku u kojoj kaže: ‘Slava Ukrajini! Danas je 85. dan rata. Vodstvo i ja smo u prostorijama pogona Azovstal. U tijeku je određena operacija, čije detalje neću iznositi. Zahvaljujem cijelom svijetu i Ukrajini na podršci. Vidimo se!’

Zasad nije jasno na koju operaciju Palamar misli.

Rusija kaže da je od ponedjeljka više od 1700 boraca iz tvornice odvedeno u područja pod ruskom kontrolom. Koliko je poznato, zapovjednik Azova Denis Prokopenko se nije predao jer je uvjeren da bi ga Rusi maltretirali i mučili.

Istodobno, američki general Mark Milley razgovarao je s načelnikom glavnog stožera Rusije Valerijem Gerasimovim, potvrdila je danas američka vojska.

‘Vojni čelnici razgovarali su o nekoliko pitanja vezanih uz sigurnost i dogovorili su se da će linije komunikacije ostati otvorene’, rekao je Milleyev glasnogovornik. ‘U skladu s dosadašnjom praksom, pojedinosti njihovog razgovora neće biti objavljene.’

Telefonski poziv je održan nakon što je američki ministar obrane Lloyd Austin prošlog tjedna razgovarao sa svojim ruskim kolegom, prvi put otkako je Rusija u veljači započela invaziju na Ukrajinu, piše Sky News.

Na slici. Zapovjednik Azova Denis Prokopenko