Žrtve holokausta u poruci proklinju Putina zbog granatiranja Kijeva i tornja na Babin Jaru, gdje su nacisti pobili Židove

Žrtve holokausta u poruci proklinju Putina zbog granatiranja Kijeva i tornja na Babin Jaru, gdje su nacisti pobili Židove

Kijevljani, koji su preživjeli Holokaust, poslali su poruku Putinu.

Novinar Denis Kazanski na Facebooku je podijelio snimku Kijevljana, koji su preživjeli Holokaust, a sada se skrivaju u skloništu, prenosi N1.

Oni su snimili poruku za Putina. U njoj ga proklinju zbog granatiranja Kijeva i mjesta Babiyem Yar, na kojem su nacisti počinili jedan od najvećih masakara. Preživjeli kažu da su tamo pokopani njihovi bližni. U samo dva dana nacisti su na toj lokaciji ubili 30.000 Židova.

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u srijedu Židove diljem svijeta da podignu svoj glas nakon što je ruski projektil pogodio televizijski toranj u Kijevu. Taj je objekt, naime, izgrađen na mjestu velikog masakra nad Židovima tijekom Holokausta, prenosi Jutarnji list.

– Obraćam se svim Židovima svijeta. Zar ne vidite što se događa? Zato je jako važno da milijuni Židova diljem svijeta ne ostanu tihi u ovom trenutku. Nacizam je rođen u tišini. Stoga, vičite, vičite o ubijanjima civila, vičite o ubojstvu Ukrajinaca – rekao je Zelenski, a prenosi Times of Israel.

Foto: Screenshot Facebook