Kako će ovu vijest komentirati Plenković: “Prestara” Angela Merkel neće se cijepiti AstraZenecom

Kako će ovu vijest komentirati Plenković: “Prestara” Angela Merkel neće se cijepiti AstraZenecom

Angela Merkel je izjavila da se ne misli cijepiti cjepivom AstraZenece, jer je prestara, unatoč tomu što Europa praktički preklinje sve svoje građane da se cijepe bilo čime samo da se uspori i na koncu zaustavi epidemija korona virusa. Angela Merkel odlučila je slušati njemačke znanstvenike koji smatraju da se ljudi stariji od 65 godina ne bi trebali cijepiti AstraZenecom.

Merkel kaže da ima 66 godina i ne pripada skupini koja bi se trebala cijepiti AstraZenecom, iako ga je Europska agencija za lijekove (EMA) odobrila za korištenje, no dodaje da je AstraZeneca odlična za svu ostalu populaciju, javljaju 24sata.

Zbog ovakvih stavova u Njemačkoj i Francuskoj, gdje je predsjednik Macron također doveo u pitanje učinkovitost cjepiva za starije od 65 godina, ogromne količine cjepiva AstraZenece stoje neiskorištene. Njemačka je dobila 1,4 milijuna doza AstraZence, ali dosad je iskoristila manje od 190 tisuća. Francuska je iskoristila tek pola od 7,7 milijuna doza koje su joj isporučene, pa tako imunizacija stanovništva u Francuskoj ide jako sporo, a britanski soj se kod njih širi velikom brzinom zbog čega je Institut Pasteur upozorio da im priji novi val u travnju i svibnju i teški slučajevi zaraze, piše Daily Mail.

Foto: Hina