Bivši hrvatski diplomat zgrožen ponašanjem Martina Kosovca: Pa kome se on belji i pokazuje šipak. Ponekad su korisne i mamine kuhače

Bivši hrvatski diplomat zgrožen ponašanjem  Martina Kosovca: Pa kome se on belji i pokazuje šipak. Ponekad su korisne i mamine kuhače

Martina Kosovca su prozvali novim Ivom Robićem. Našim velikim pjevačem, jednim od najvećih.

-Kompliment je, slažem se, veliki vokal. Ali ne želim postati tribute Ive Robića, ja želim biti Martin Kosovec. Pjevao sam Vicu, pa su me zvali Vice, Vice. Pa sam pjevao Sinatru, onda su me zvali Sinatra, sad ću sve dobro zbuniti imitiranjem Gopca na vašoj naslovnici – rekao je Martin za 24sata i dodao kako se ne želi uspoređivati ni s kim. Pa ni s članovima žirija, Vannom, Davorom Gopcem, Damirom Urbanom i Dinom Jelusićem. I Upravo to javno “plaženje jezika” i pokazivanje “šipka” zgrozilo je bivšeg hrvatskog diplomata Đuru Vidmarovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: “Thompsonov odvjetnik” poručio ljevičarima: A da uvedemo oduzimanje državljanstva i imovine svima onima koji bi odbili uključiti se u obranu domovine

“Šteta što je ovaj dobro napisan članak “ukrašen” fotografijama koji mladoga pjevača, srednjoškolca, prikazuju kao pomalo čudnog, loše odgojenog, pa i pomaknutog mladića. Ne znam što mu je bilo (vjerojatno tata nije bio u blizini) da javno plazi jezik (“belji se”) , pokazuje “fige”, odnosno “šipak” što ima i prostačko značenje.

Možda je sve ovo dio odrastanja, a možda je Martin doista takav kakvim ga je upamtila kamera foto-reportera. Ako tako nastavi završiti će kao mjehur od sapunice. Šteta jer mu je Gospodin podario izvanredni glazbeni talent, a javnost nepodijeljene simpatije. Ponekad su korisne i mamine kuhače”, napisao je bišvi hrvatski diplomat Đuro Vidmarović.

Đuro Vidmarović

Martin Kosovec je u intervjuu za 24 sata govorio o glazbi koju voli i sluša.

– Podjednako volim sve, stvarno. Kad bih baš morao birati, najviše volim rock’n’roll, blues, ali i šlagere koje sam pjevao u ‘Voiceu’. Svašta, zaista se ne određujem – ističe Martin.

U vlastitoj bi se karijeri odredio ipak ka retro zvuku s modernim prizvukom, odnosno preferira retro prilagođen vremenu u kojem živimo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Šefica liječničkog sindikata totalno “sasjekla” ministra financija: To što se preko reda cijepio protiv covida ne znači da je stručnjak za zdravstvo

– Najveći primjer toga u Hrvatskoj su bili Jinxi. Oni su imali moderne groovy pjesme, a opet su imali taj neki retro prizvuk, zato je meni Coco Mosquito legenda – govori.

Da, baš on je napravio pjesmu za seriju “Dnevnik velikog Perice”… Vaš prvi singl stiže u ožujku?

– Ništa ne obećajem, ali nadam se da će biti. Već smo cijelu mašineriju okupili, ali ne bih još htio previše toga otkrivati. Prvo singl, za album ima vremena – samozatajan je.

Vjerujemo da tu tata puno pomaže.

– Pomogne, on već ima iskustva, u glazbi je cijeli život – kaže nam.

A što se kod kuće sluša, što je na repertoaru?

– Rock’n’roll – jugoslavenski, strani, EKV, Pink Floyd – rekao je Martin i dodao kako su mu tata i ujak najveća podrška u glazbi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Tko je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, čovjek koji je smijenio Roberta Jarnija: Sastajao se s bjeguncem Mamićem u Sarajevu, a ima i sat vrijedan 7.500 dolara

– Tata sluša sve, i pjeva i svira (svira harmoniku, klarinet i puhačke instrumente), od sevdaha do rocka. Ja samo pjevam, ne sviram. Zna cijelu estradu, sa svima je radio, od Severine do Gibonnija, i s Terezom je svirao u pariškoj Olympiji, on surađuje s estradnjacima, ali se previše ne gura. Više je čovjek iz sjene, više voli biti u pozadini, što ja respektiram. On živi od glazbe – govori nam Martin.

Kako je već istaknuo, obveze ne jenjavaju, barem još nekoliko mjeseci. One školske. Izostanke je “riješio”, kaže da je to ipak malo “prenapuhano”.

Bivši diplomat kritizirao mladog glazbenika

– Sve je već riješeno – kaže nam kao iz topa i dodaje:

– Posložio sam si stvari, nisam toliko izostao koliko se to ljudima čini, riješit ću polako ispite, vrlo dobar i odličan sam đak, sve ću nadoknaditi do kraja škole, ne brinem se, ja brzo sve naučim.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Psihijatrova “dijagnoza”: Subotnji prosvjed organiziraju Fejker s Pantovčaka, pravnik bez struke, prostakuša i psihijatrica kojoj ni struka ne može pomoći

Otkrio je kako su nakon pobjede imali normalnu nastavu, a tek onda prigodni domjenak. Misli nastaviti, još donedavno su u igri bili novinarstvo i produkcija. Odluka je, čini se, pala.

– Vjerojatno produkcija, to je i bliže mojoj karijeri – kaže.

S 12 godina natjecao se u “Zvjezdicama”, pa u “Supertalentu” i sad je pobijedio u “The Voiceu”. Biste li okušali sreću, pitamo ga, opet u nekom showu, možda i izvan Hrvatske.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: SJEDI JEDAN: Sandra Benčić nije samo loša studentica nego je i prostakuša

– Ovo je izgleda bila treća sreća, ali nisam zatvorio vrata showovima, samo da završim školu, a onda što bude. Strani show… Ako me grune, ako mi dođe, zašto ne? – odgovara.

Nije ga strah “tamnije” strane slave i estrade.

– Nije me ničeg strah, samo da mi ne diraju familiju i moj privatni život – kaže rezolutno.

Uz sve silne obveze i planove ima vremena i za sebe. Ali pod “kontroliranim uvjetima”.

– Uvijek nađem vremena za sebe, i za izlaske s prijateljima, i za odmor, to mi je prioritet. Samo sad ima malo više obožavateljica. Bilo je toga i prije, ali su mi prije ‘Voicea’ i svega prilazile mlade i male, a sad mi i starije prilaze (smijeh). Sad me prepoznaju na ulici, moram s kapuljačom na glavi hodati jer inače nemam mira. Uglavnom mi čestitaju, hoće da se pofotkamo, još me zasad nitko nije tražio da pjevam – kaže Martin.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Najveći kritičar Mate Rimca: Napadi na njega zato što je Bosanac ili Hercegovac su totalno promašeni. Ali on mora odgovoriti na neka bitna pitanja

Vratili smo se opet glazbi, koga cijeni na našoj estradi, bi li se okušao na stranom tržištu…

– Otvoren sam za sve tko god se ponudi, ako mi se, naravno, svidi ideja, projekt… A vidim se i vani, zašto ne. Samo da završim prvo školu, onda ako treba, može od L.A.-a do Šangaja, gdje god treba. Gdje god me ljudi žele slušati, tamo ću ići – dodaje. Gotovo preko noći oko Martina se digla prašina, a nosi li se uspješno s time, kaže:

– Ne, ali kako sad živim u Zagrebu, a inače sam iz Zeline, maknut ću se sad malo iz Zagreba u Zelinu jer nemam baš mira u Zagrebu, idem u školu i onda me ujutro zastajkuju. Koliko mi je drago, malo mi je previše.