Sarajevska folk pjevačica podržala Severinu: I ja se borim za skrbništvo nad svojim sinom. Frustrirani muškarci se osvećuju preko djece

Sarajevska folk pjevačica podržala Severinu: I ja se borim za skrbništvo nad svojim sinom. Frustrirani muškarci se osvećuju preko djece

Selma Bajrami, poznata bosanskohercegovačka folk pjevačica albanskih korijena, prvi put govorila nakon zabrane ulaska u Srbiju o borbi za starateljstvo nad sinom, a poslala je i poruku Severini.

Danima se priča o odluci hrvatskog Vrhovnog suda o skrbništvu nad Severininim sinom. Selma Bajrami kaže da je njen i Severinin slučaj identičan te je ovom prilikom imala snažne poruke koje je uputila svojoj kolegici iz Hrvatske.

“Moj sin je saslušan i sada se čeka konačna odluka. Ja sam na iglama i što god da se dogodi… Severini šaljem puno snage, ljubavi, podrške. Želim joj poručiti da bude jaka, djeca rastu. Za dvije godine on će, kao i moj sin, moći sam odlučivati, a ti frustrirani muškarci koji se osvećuju preko djece trebaju znati da je to njima autogol”, istakla je Bajrami.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Igor Peternel: Bravo za Mojmiru. Ona i Mićo Dušanović petnaest minuta oduševljeno kliču Jugoslaviji i bratstvu i jedinstvu

Borba Selme Bajrami sa bivšim partnerom za skrbništvo koje sada dijele traje godinama.

“Nadam se da ću u roku od mjesec dana dobiti i da se iskreno sve to završi. Samo da znam na čemu sam”, kazala je ona.

Za bivšeg partnera nije imala lijepe riječi. “On samo razmišlja kako će mene tužiti, kako će uzeti što više novca za alimentaciju, kako bi uživao od mojih novaca”, rekla je Bajrami, javlja N1.

Svima koji prolaze kroz borbu za dijete kao ona, Bajrami je imala sljedeću poruku: “Ići kroz zid samo da se izborite za to dijete.”

Selma Bajrami ima dva braka iza sebe. Prvi brak je bio sa Zoranom Vučkovićem, sa kojim nema djece. Pjevačica je istakla da su se jako voljeli, ali da je glavna prepreka ka idealnom odnosu je bila svekrva.
“Njegova majka me nije voljela, zato što sam muslimanka, a meni to nikad nije bilo važno, a nije ni njemu. Mi smo se voljeli, razveli smo se u ljubavi. Njegova majka je pokušavala da me maltretira, ali Zoran je bio sve vrijeme bio na mojoj strani, na našoj strani, u suštini ona nikada nije mogla da utječe na njega. Svekrvi nisam odgovarala jer sam pre svega pjevačica. Samo čovjek koji je iz šoubiznisa može biti mnom”, ispričala je Selma i dodala da je nekoliko godina poslije prvog razvoda opet izgovorila sudbonosno “da” Muji Musiću, sa kojim je dobila i sina.

MOĆDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Plenković i Milanović su stvarno “sposobni”. Pa oni su uništili hrvatsku poljoprivredu. A tek Gavrlilović i Vujnovac

“Čovjek me je lagao o svojoj biografiji, a mene materijalne stvari nisu nikad interesirale. Voljela sam ga, bila sam već trudna, non stop u kući, abnormalno se udebljala, nisam imala prijatelje, a onda su počeli problemi. Maltretiranja, ponižavanja, govorio mi je da sam ružna, natjerao me da idem za Australiju da radim i zaradim, da bi mi mogli da imamo život. Jednom me slučajno udario laktom, tako je ispalo, a znam da je to namjerno uradio. Udario me je u arkadu. Svaki muškarac koji digne ruku na ženu, nije muškarac. Htio je mene da spušta iz svoje nesigurnosti”, rekla je Selma na Hype televiziji.

Selma je ispričala o tome što se dogodilo kada joj je na graničnom prelazu priopćeno da joj je zabranjen ulazak u Srbiju.

“Iz ničega izašlo je na veliko. Ja smatram da nisam ništa pogriješila. Smatram da nikoga nisam uvrijedila, niti išta loše uradila kako bi ugrozila državnu sigurnost Srbije i njenih građana, kako je to pisalo na onom papiru što su mi dali na granici. Samo je bio jedan pasus koji je bio zaokružen ugrožavanje državne sigurnosti i građana Srbije. Ne znam kako sam ugrozila građane ili Srbiju na bilo kakav način”, kazala je za N1 Bajrami.

Podsjećamo, donedavni direktor BIA-e Aleksandar Vulin izjavio je da je Selmi Bajrami, po njegovoj zapovijedi, zabranjen ulazak u Srbiju. Bajrami ističe da je cijeli slučaj sada u rukama njenog advokatskog tima iz Beograda.

“Po medijima se pričalo da je to bila sporna albanska pjesma, taj neki znak orla koji kao, po njihovim tvrdnjama prikazuje ‘Veliku Albaniju’, što nije točno. To je po mom mišljenju bio sastavni dio koreografije. Ja nikada nisam vrijeđala Srbiju, niti njene građane niti bilo koju državu. Poznato je da sam apolitična osoba”, objasnila je ona.