SUD ODLUČIO: Severina i Milan Popović dijele skrbništvo nad svojim sinom

SUD ODLUČIO: Severina i Milan Popović dijele skrbništvo nad svojim sinom

Samo dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rješenje Vrhovnog suda koji je prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu, ponovno dolazi do (ne)očekivanog obrata, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, Slobodna doznaje da je splitski Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Profesorica Đurđević poslala pismo Teleskopu: Tvrdi da je napravila “lapsus” s vaginom i rodnicom

Prema rješenju tročlanog vijeća sastavljenog od splitskih sutkinja, u čijem je posjedu Jutarnji list, ponovno je odlučeno da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

– Ovaj sud smatra da je u najboljem interesu djeteta da naizmjenično provodi vrijeme s ocem i s majkom, bez obzira na njegovo posebnoj skrbnici izraženo mišljenje, kako bi ipak volio živjeti s majkom. Međutim, na isključivom mišljenju djeteta ovaj sud nije utemeljio svoju odluku, jer je isti u konfliktu lojalnosti, već je odluka donesena temeljem rezultata cjelokupno provedenog postupka, stoji u rješenju.

Žalbeni sud je zaključio i da Popović nije dokazao da Severina zanemaruje dijete i da bi bila nekompetentan roditelj.

Severina je dirljivom objavom na Instagramu čestitala 12. rođendan svom sinu Aleksandru.

– Prije 12 godina, u Splitu je pao snijeg… Moj Tomica je od mene iz rodilišta otišao na proslavu svog rođendan kod Graše. Zaspala sam oko 20:00h i rekla – “Nemojte me buditi”. U 21:05h probudio me doktor i rekao – “Severina, vrime je, idemo u rađaonu”. U bunilu sam uzela mobitel da javim mami. Na mobitelu je bila poruka Tomice… “Ajmo, hani, hopsa, hopsa, pa da Aleksandar i ja slavimo zajedno” – stoji u opisu objave, uz fotografiju na kojoj pozira sa sinom Aleksandrom i menadžerom Tomicom Petrovićem.

– U 23:05h se rodio najljepši anđeo na svijetu, a ja sam postala najsretnija žena na svijetu. Sretan rođendan, sine… i tebi, hani – zaključila je Severina objavu.

U komentarima su 12. rođendan Aleksandru čestitali brojni Severinini pratitelji, ali i kolege s estrade, uključujući i Ellu Dvornik koja je pružila podršku popularnoj pjevačici u teškim trenucima. Podsjetimo, Vrhovni sud oduzeo je Severini skrbništvo nad sinom Aleksandrom poništivši odluku Županijskog suda u Splitu iz 2021. Tom odlukom šokirani su mnogi i pružili su pjevačici podršku putem društvenih mreža. Obožavatelji, prijatelji i brojne osobe sa scene pisali su riječi podrške, a među njima su i regionalne zvijezde poslale poruku kolegici.