Srbi zamjerili Milanoviću: Pitajte mog prijatelja Tucaka što misli o našem vaterpolu. Najuspješnija smo nacija u ovom stoljeću

Srbi zamjerili Milanoviću: Pitajte mog prijatelja Tucaka što misli o našem vaterpolu. Najuspješnija smo nacija u ovom stoljeću

Predsjednik Zoran Milanović odgovorio je putem Facebooka predsjedniku Srbije koji je najavio da će hrvatskom čelniku poslati glavicu kupusa.

– Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko! A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao – prvak svijeta, napisao je Milanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Profesorica Đurđević poslala pismo Teleskopu: Tvrdi da je napravila “lapsus” s vaginom i rodnicom

Predsjedniku Srpskog vaterpolo saveza Viktoru Jeleniću se izjava Milanovića nije svidjela, pa mu je odgovorio:

“Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću, povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj spominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država. Kao što znate rezultati u bilo kojoj sferi društva se ne promatraju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina.

Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsjetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

Kao Državna zajednica Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i brončana medalja. Na prvenstvima svijeta po jedno zlato, srebro i bronca i na Europskim prvenstvima dvije zlatne medalje.

Od svibnja 2006. vaterpolisti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dvije zlatne i dvije brončane medalje, Hrvatska je na istom natjecanju osvojila po jedno zlato i srebro. Na Svjetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i broncu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronce. Na Europskim prvenstvima Srbija je osvojila pet zlatnih medalja, po jednu srebrnu i brončanu, Hrvatska po dvije zlatne i srebrne medalje i jednu brončanu.

Viktor Jelenić
Viktor Jelenić, predsjednik Vaterpolo saveza Jugoslavije

Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobjednici Lige prvaka, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug.

Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspješnija smo vaterpolo nacija u svijetu u ovom stoljeću, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama. Zbog toga Vaša izjava nije primjerena i siguran sam da ni jedan vaterpolo dužnosnik Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove.

Uostalom, izbornik Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz djetinjstva. Predlažem Vam da ga pitate što misli o srpskom vaterpolu.

Vjerujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se usporedite s bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati.”

S poštovanjem, Viktor Jelenić, Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije”.

Foto: Hina