Supruga poznatog pjevača Željka Joksimovića postala nova glavna urednica Tanjuga

Supruga poznatog pjevača Željka Joksimovića postala nova glavna urednica Tanjuga

Nova glavna i odgovorna urednica postaje dugogodišnja tv-novinarka i voditeljica Jovana Joksimović, a nova ravnateljica Manja Grčić koja je najavila modernizaciju agencije i otvaranje televizije Tanjug.

“Privilegij je dobiti mogućnost nastaviti tradiciju dugu gotovo 80 godina. Cilj nam je da budemo točni, najbrži, objektivni i vjerodostojni”, poručila je na službenoj internetskoj stranici Tanjuga Joksimović.

Glavna urednica je supruga glazbenika i skladatelja Željka Joksimovića, jednog od suvlasnika poduzeća “Tačno”, kojem je Vlada Srbije ustupila pravo korištenja Tanjugovih žigova i servisa, javlja  Tportal.

Srbijanska novinska agencija Tanjug i servisi te agencije izbrisani su u utorak 9. ožujka iz Agencije za privredne registre (APR), a beogradska tvrtka “Tačno”, koja je krajem 2020. stekla pravo koristiti se imovinskim pravima i žigovima agencije.

Istodobno je registrirala šest Tanjugovih servisa: Tanjug servis vijesti, Tanjug servis vijesti na engleskom, Tanjug foto servis, Tanjug video servis, Tanjug livestream i Biz servis Tanjug. Kao njihov izdavač navedena je tvrtka “Tačno”, čija je ravnateljica Manja Grčić.

Joksimović je poručila da će Tanjug i dalje biti “okosnica svih važnih događaja u zemlji, regiji i svijetu“, a ravnateljica “Tačno” d.o.o. koje će upravljati agencijom, najavila je velika financijska ulaganje, te osnivanje televizije Tanjug.

“Modernizacija Tanjuga počinje. Plan je da, kao i sve što smo do sada radili, unaprijedimo, da iskoristimo brend i tradiciju i naše znanje kako bismo napravili najmoderniju agenciju u regionu. U planu su velika financijska ulaganja, kao i otvaranje televizije Tanjug“, naglasila je Manja Grčić.

Tanjug je, prema objavi beogradskih medija 2015. godine, službeno prestao postojati 31. listopada te godine, kad je, “sukladno zakonskom roku za privatizaciju medija u državnom vlasništvu, brisan iz evidencije Agencije za privredne registre”, ali je Tanjug nastavio i dalje normalno raditi.

Foto: Screenshot/You Tube