Tijekom produženog vikenda gotovo 900 tisuća noćenja

Tijekom produženog vikenda gotovo 900 tisuća noćenja

Tijekom produženog vikenda povodom Praznika rada, odnosno u razdoblju od 28. travnja do 1. svibnja u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno više od 256 tisuća dolazaka i preko 890 tisuća noćenja, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast u dolascima od 49 posto te u noćenjima od 42 posto. Pritom je najviše noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Dubrovniku, Poreču, Rovinju, Umagu, Zagrebu i Splitu.

Kada je riječ o rezultatima ostvarenim tijekom prva četiri mjeseca ove godine, podaci sustava eVisitor pokazuju kako je u navedenom razdoblju ostvareno preko 2 milijuna dolazaka i 5,9 milijuna noćenja. Navedeno u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 28 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima, odnosno rast od 4 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. Pritom su najbrojniji bili gosti s tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, BiH, Italije, UK-a i SAD-a, dok je gledano prema destinacijama najviše noćenja ostvareno u Zagrebu, Dubrovniku, Rovinju, Splitu, Poreču i Opatiji.

Pozitivna kretanja zabilježena su i tijekom samog mjeseca travnja u kojem je u Hrvatskoj ukupno ostvareno više od 1,1 milijun dolazaka i 3,3 milijuna noćenja, što u odnosu na travanj prošle godine predstavlja rast od 26 posto u dolascima i 16 posto u noćenjima. Najbrojniji gosti u travnju bili su s tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, BiH, Italije, UK-a i SAD-a, dok je gledano prema destinacijama najviše noćenja ostvareno u Zagrebu, Dubrovniku, Rovinju, Splitu, Poreču i Opatiji.

Foto: Hina