Lokalni portal optužuje Kirina: On je odgovoran za smrt Siniše Palma i višemilijunsku pronevjeru

Lokalni portal optužuje Kirina: On je odgovoran za smrt Siniše Palma i višemilijunsku pronevjeru

Lokalni  portal otvoreno je optužio  gradonačelnika Ivicu Kirina da je odgovoran za smrt  pročelnika  Siniše Palma koji je počinio samoubojstvo nakon što je otkriveno da je iz gradskog proračuna Virovitice nestalo najmanje 17 milijuna kuna.

“Baš nikakvog opravdanja nema za nedolazak gradonačelnika Ivice Kirina na večerašnju izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća. On je jedina odgovorna osoba za smrt mladog čovjeka i višemilijunsku pronevjeru novca kojeg smo mu povjerili na upravljanje.

Koliko god mu to bilo teško mora se nositi s tim i skrušeno stati pred oporbu i javnost. Da je ostavku dao čim je bruka pukla sada bi bio pošteđen dodatnih neugodnih pitanja i mirno, uz pomoć odvjetnika i na svoj račun, pripremao obranu. Ovako je, kukavički, ostavio svoje suradnike da se batrgaju i brane neobranjeno i dao mogućnost oporbi i javnosti da prodube svoje sumnje u ovoj suludoj priči s puno rupa i neobjašnjivih pojava”, piše Virovitica.net.

Oporba je, logično, pitala što bi svatko od nas pitao: Gdje je? Zašto ga nema? Je li otišao? Je li dao ostavku?

„Po meni bi trebalo sve nas raspustiti, a on dati ostavku“, rekao je Siniša Prpić (HSPD).

„Ne vidim u čemu je problem. Gradonačelnik ima pravo biti odsutan, zato su tu dva njegova zamjenika koji ga mijenjaju u njegovoj odsutnosti“, objasnila je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss (HDZ).

„Pozdravljam gradonačelnika ma gdje bio. Vjerujem da prati sjednicu, možda negdje i u blizini“, rekao je ironično vijećnik Mosta Darko Lešković.

Odgovorio im je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić (HDZ): „Kad bi gradonačelnik dao ostavku odmah bi priznao svoju krivnju. On je svjestan kako u ovom slučaju nikakve krivnje nema pa nema ni ostavke“.

U svakom slučaju, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije se moglo čuti ništa novo o slučaju Palm koji potresa  Viroviticu  gotovo dva mjeseca.