Ministrica Divjak podcjenjivački prekorila ravnateljicu: Gospođa nije napravila domaću zadaću, bit će joj lakše kada napravi

Ministrica Divjak podcjenjivački prekorila ravnateljicu: Gospođa nije napravila domaću zadaću, bit će joj lakše kada napravi

Nakon što je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać izjavila kako virtualne edukacije učitelja i nastavnika nisu dovoljne i da tek sada kreću  edukacije uživo, reagirala je ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.

“Gospođa ravnateljica očito nije napravila domaću zadaću. Istina, ima ispriku. Tek je prije tri tjedna stupila na dužnost. Ja sam s njom poslije razgovarala i ukazala sam joj na podatke koje smo objavili i koji govore u prilog tome da su učenici zadovoljni. Treba napraviti domaću zadaću, kada je napravi bit će joj lakše”, izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Nastavila je kako su istraživanja MZO-a pokazala da je velika većina učitelja spremna. “Objavili smo i rezultate iz eksperimentalnog programa koji pokazuju da se samosvijest učitelja jesu li njihove kompetencije dobre za implementaciju novih načina učenja, poučavanja i vrednovanja čak i pojačavaju u smislu da su na početku kada su se procjenjivali su si dali ocjenu vrlo dobar, a na kraju su bili jako zadovoljni sa svojim postignućima”, ustvrdila je ministrica.

“Paralelno s time smo imali edukaciju u kojoj je prosječno aktivno sudjelovalo u osam mjeseci 30.000 učitleja, suradnika i ravnatelja u virtualnim učionicama i jednako tako u tri skupine su sudjelovali, u svakoj po tridesetak tisuća učitelja, u edukacijama uživo.

Imali smo uživo edukaciju prošle godine za 32.000 ljudi, u siječnju i veljači za 26.000 ljudi uživo preko 900 radionica diljem Hrvatske i sada smo imali u lipnju i srpnju 838 radionica uživo za 29.000 sudionika i 90 posto njih je ustvrdilo da su im korisne i da se osjećaju osnaženo krenuti u novu kurikularnu reformu.

Istina je da ćemo im podršku pružati tijekom cijele godine jer je to nužno i potrebno. Za sve njih to je prva sveobuhvatna reforma koja uključuje i veliku pripremu i jednako tako potpuno novi način rada u školama i oni mogu i dalje računati na našu podršku”, zaključuje Divjak.

Na slici: Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i njezina pomoćnica Lidija Kralj

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina