Nježni otac: Što je nakon fantastične pobjede poželio veliki šampion Stipe Miočić

Nježni otac: Što je nakon fantastične pobjede poželio veliki šampion Stipe Miočić

Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je MIočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti, pišu Sportske novosti.

Nakon borbe Stipe je priznao kako ga je ova borba iscrpila.

– Umoran sam, samo želim ići kući – rekao je Miočić kojega kod kuće čeka supruga i  jednogodišnja kći Meelah kći koju je dobio prije godinu dana.

Stipe je svoju prvu kćer Meelah dobio svega nekoliko tjedana nakon poraza od Daniela Cormiera prije godinu dana,  a uvijek naglašava da mu je dolazak djeteta na svijet promijenio život.

Stipe je nakon meča pokazao veliki respekt prema poraženom Cormieru.

– DC je jedan čvrst lik, to se mora priznati. U trećoj sam rundi primjetio neke slabosti, a u četvrtoj sam ga pogodio desnicom, srećom, jer, stvarno je čvrst. Udarac u tijelo koji sam plasirao ga je jako zabolio, ruke su mu počele padati i odlučio sam završiti priču. Trener mi je sugerirao da više koristim desnu ruku. Nastavio sam raditi kako smo se dogovorili dok se nije otvorilo.

S druge strane Cormier još uvijek ne zna hoće li nakon ovakvog poraza nastaviti s karijerom.

– Ne znam, moram dobro razmisliti. Čestitam Stipi na pobjedi.

Foto: Screenshot/Nova TV