Bandić se požalio na zdravlje? Već donio odluku o predsjedničkim izborima: Bit će “ugodnih iznenađenja”

Bandić se požalio na zdravlje? Već donio odluku o predsjedničkim izborima: Bit će “ugodnih iznenađenja”

Unatoč špekulacijama da ga zanima Pantovčak, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno ne namjerava ulaziti u utrku za predsjedničke izbore. Tvrdi to naš izvor iz Bandićeva saborskog Kluba zastupnika koji kaže kako je o tome nedavno razgovarao s Bandićem i kako mu je on decidirano kazao da se ne namjerava upuštati u tu političku bitku.

“Razgovarali smo, htio sam znati ide li ili ne kako bismo se i mi u Klubu mogli pripremiti, vidjeti treba li pomoć u prikupljanju potpisa za kandidaturu, ali je kazao da neće u utrku i iz razloga što mu je zdravlje lošije – za Večernji je rekao zastupnik iz Kluba Stranke rada i solidarnosti.”

Da bi se Bandić mogao kandidirati špekulira se već dulje vrijeme. On sam javno nikada ih nije demantirao, ali ni potvrdio. A šuškanja su se povećala nakon što je s proslave Oluje u Kninu zagrebački gradonačelnik znakovito poručio da je Hrvatskoj potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti, te da predsjedničke kandidate zasad ne želi komentirati, ali da će nešto o tome reći potkraj rujna, “nakon čega više ništa neće biti isto”. Međutim, može li se vjerovati njegovim ljudima u Saboru, očito nije mislio na svoju novu kandidaturu.

Pregovara s HDZ-om?

Iz HDZ-a su izjavili da su već razgovarali s Bandićem koji je, kažu, spreman podržati predsjednicu.

“Bilo je kontakata i razgovora. Trenutačno, koliko znam, Bandić ne namjerava ići u utrku te je spreman podržati predsjednicu. No isto tako znam da ga vabe i drugi, poput Škore, i zato ponavljam da je u ovom trenutku situacija takva. No do prosinca se stvari mogu i promijeniti” kaže izvor iz HDZ-a blizak predsjednici i dodaje kako su netočne teze da bi se gradonačelnik Zagreba mogao kandidirati za predsjednika zato da bi pomogao predsjednici da u prvom krugu pobijedi Škoru, da u drugi krug uđe sa Zoranom Milanovićem.

Bandić: Odluka je donesena

Napise o vlastitom zdravlju te o eventualnoj kandidaturi ili podrški drugom kandidatu komentirao je i sam gradonačelnik Bandić.

“Ja ne znam što su mediji objavili, ali ja znam što ću reći koncem 9. mjeseca. Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja”.

Bandić je kazao kako je odluka donesena, ali kako će to reći u 9. mjesecu, prenosi N1.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina