Veliko pospremanje u Kući nogometa: Mamić je morao pobjeći, a sada je pred smjenom i njegov čovjek Davor Šuker?

Veliko pospremanje u Kući nogometa: Mamić je morao pobjeći, a sada je pred smjenom i njegov čovjek Davor Šuker?

Davor Šuker je izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a, a to znači da bi vrlo lako čelni čovjek hrvatskog nogometa ubrzo mogao napustiti Kuću nogometa. Već duže vremena se piše kako Šuker više nema podršku ljudi unutar HNS-a, a sve je puklo na – Nenadu Gračanu.

Već smo pisali kako je Šuker želio smijeniti izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon kiksa na Europskom prvenstvu i to bez obzira što je Gračan neposredno prije Eura potpisao novi ugovor. Želio je Šuker na to mjesto postaviti Gorana Tomića, aktualnog trenera Lokomotive, ali Izvršni odbor taj je prijedlog odbio.

Sportske novosti saznaju kako je danas održana telefonska sjednica Izvršnog odbora na kojoj je Šuker iznio svoj prijedlog, a on je jednoglasno odbijen. Svih 12 članova najvažnijeg tijela hrvatske nogometne organizacije okrenulo je leđa Šukeru pa je sada sasvim jasno da suradnje između predsjednika Saveza i njegove ‘Vlade’ više nema.

Tako je, nepune dvije godine nakon početka svojeg drugog mandata na čelu HNS-a, Šuker ostao sam na čelu Saveza. Podsjetimo, u prosincu 2017. nekadašnja Zlatna kopačka uvjerljivo je pobijedila na izborima za šefa HNS-a. Tada tek četiri člana Skupštine nisu glasala za njega i činilo se da će on mirno vladati domaćim nogometom i sljedeće četiri godine. U to vrijeme   Zdravko Mamić je suvereno vladao hrvatskim nogometom, a on je bezrezervno podržavao Šukera.

Foto: Danijel Kasap/Hina