Milošević o napadu kod Knina: Još jedan napad na Srbe koji je motiviran isključivo nacionalnom mržnjom

Milošević o napadu kod Knina: Još jedan napad na Srbe koji je motiviran isključivo nacionalnom mržnjom

U napadu na goste kafića u Uzdolju kod Knina, koji su gledali utakmicu Crvene Zvezde u srijedu navečer, ozlijeđeno je petero ljudi. Reagirao je predsjednik SNV-a Boris Milošević, prenosi N1.

“Na žalost jučer se dogodio još jedan napad na Srbe. Ovo ljeto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gdje su napadači napali i pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih.

Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija na grupu gostiju među kojima je bilo žena i djece je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati?”, napisao je Milošević na Facebooku.

Podsjetimo, dok je Crvena zvezda je igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa, petnaestak maskiranih osoba sinoć je upalo u kafić u spomenutoj općini i napalo goste koji su gledali utakmicu. Hospitalizirano je ukupno pet osoba, uključujući i vlasnike kafića. Među hospitaliziranim osobama je i 9-godišnje dijete.

“Sinoć, 21. kolovoza oko 22.30 sati na području Knina, u mjestu Uzdolje, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napali vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta. Tom prilikom 5 osoba je lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Policija je izvijestila o još jednom napadu.

“Nakon toga oko 22,50 sati u mjestu Đevrske, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba verbalno, a potom i tjelesno napali vlasnika ugostiteljskog objekta i goste i oštetili inventar, kojom prilikom nitko nije ozlijeđen.

Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija intenzivno poduzima mjere i radnje u cilju otkrivanja osoba vezanih za ovaj događaj, koji je okvalificiran kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Tijekom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje”, priopćila je policija.

Foto: Edvard Šušak/Hina