Vjernici zabrinuti: Fra Igor otišao bez mobitela, auto mu pronađen u Petrinji

Vjernici zabrinuti: Fra Igor otišao bez mobitela, auto mu pronađen u Petrinji

Subina fra Igora Barišića, župnika župe sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, koji je nestao u srijedu i dalje je nepoznata. Njegovi župljani jako su zabrinuti i strepe da mu se nešto nije dogodilo, jer je naprasno nestao iz njihove župe. Kako doznaje Večernji list, nije uzeo ništa od svojih osobnih stvari, sve je ostalo u župnoj kući, čak i dva mobitela kojima se služio.

Otišao je u tamnoj majici kratkih rukava, donjem dijelu trenirke i tenisicama, a policija u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba navodi kako je visok 170 cm, ima crnu ravnu kosu i smeđe oči te je slabije razvijen. Mole da im se dojave sve informacije koje bi im mogle pomoći u potrazi.

Fra Igor nije obavijestio ni o čemu ni svoju obitelj, tako da ni majka ni brat ne znaju ništa o njemu. Svi smo u šoku i strepimo da mu se nešto nije dogodilo, a informacije nemaju ni njegovi fratri”, kažu sugovornici iz župe sv. Bartola, dodajući da su mu pronašli automobil ispred župnog ureda u Petrinji, gdje o fra Igoru također nemaju nikakvih informacija, jer se nikome nije javio. Automobil je preparkiran na policijsko dvorište, kako ga ne bi netko ukrao ili orobio dok se fra Igor ne vrati. 

Fra Igor Barišić rođen je 12. veljače 1981. u Slavonskom Brodu, kako svećenik Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Nakon svećeničkog zaređenja bio je na službi župnog vikara u zagrebačkom Sigetu, Požegi i Našicama, a prije tri godine preuzeo je župu sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, odakle je premješten u Ilok. Službu je trebao predati upravo ove nedjelje svome redovničkom bratu fra Draganu Grizelju, no do te primopredaje nije došlo jer je je fra Igor nestao bez ijedne riječi.

Je li uzrok njegovu nestanku bio upravo fra Igorov premještaj u Ilok?

“Ništa nije slutilo na to, jer smo nedavno razgovarali o tome i ni po čemu se nije moglo naslutiti da mu ne odgovara premještaj u Ilok, gdje je trebao preuzeti službu župnoga vikara u župi u kojoj također služe franjevci. U njegovoj franjevačkoj provinciji, sa svima s kojima smo razgovarali, također ne znaju ništa o motivima njegova nestanka. Svi zajedno jako smo zabrinuti” rekli su za Večernji list u Sisačkoj biskupiji.

Sisački biskup mons. Vlado Košić u nedjelju je, na blagdan patrona župe sv. Bartola, predvodio euharistijsko slavlje u Hrastovici i uveo u službu novog župnika fra Dragu Grizelja, također svećenika Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Foto: Screenshot