Policija uhvatila Srbina koji je krijumčario migrante: Sletio je s kombijem u Kupu i ostavio ih da tonu

Policija uhvatila Srbina koji je krijumčario migrante: Sletio je s kombijem u Kupu i ostavio ih da tonu

Policija je u petak navečer na Bajakovu uhitila 45-godišnjeg srbijanskog državljana osumnjičenog da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi na glinskom području, nakon čega je jedna migrantica poginula, doznaje u policij.Osumnjičeni je, poslije pet dana skrivanja, uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo dok je oko 21,50 sati autobusom htio prijeći u Srbiju, potvrdio je MUP.

Kako su trojica njegovih pomagača ranije otkrivena, prijavljena i pritvorena i 45-godišnjak će biti odmah smješten u istražni zatvor. Za glavnim osumnjičenikom u toj krijumčarskoj skupini tragalo se od nedjelje kada je s kombijem punim migranata, bježeći od policije, sletio u Kupu u Slatini Pokupskoj.No, on je uspio iskočiti i pobjeći prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone, javlja tportal.

Migrante su iz rijeke spasili policajci koji su ranije pokušali zaustaviti te ‘uloviti’ krijumčarski kombi iz kojega su na kraju izvukli 11 osoba. Međutim, jedna žena je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula. Svi spašeni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu.

Foto: Hina