I Hrebak je bio za HSLS-ovo napuštanje vladajuće koalicije: Tko je onda bio protiv?

I Hrebak je bio za HSLS-ovo napuštanje vladajuće koalicije: Tko je onda bio protiv?

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i kandidat za predsjednika HSLS-a za N1 je objasnio je kako je došlo do odluke da se ne izađe iz koalicije i najavio daljnje planove.

“Ja sam podržao prijedlog Darinka Kosora da izađemo van iz koalicije. Ozbiljna smo stranka, ali se dogodi kod ozbiljnih stranaka s visokim stupnjem demokracije da odluke ne prolaze jednoglasno. Kod nas nije slučaj da predsjednik predloži, a svi jednoglsno potvrde”, pojasnio je Dario Hrebak našem reporteru Ranku Stojancu.

“Danas se dogodilo to da je bilo puno rasprave i stavova na temu treba li liberalna stranka izaći iz koalicije ako se radi o razmimoilaženju u mišljenima s predstavnikom najveće manjinske stranke SDSS Miloradom Pupovcem.

HSLS se probudio, imamo kandidata za predsjednika države Dejana Kovača, dio stranke nije htio da se odluka prebaci na kampanju Kovača. Imate dio starijih članova koji bi htjeli da se mandat odradi do kraja”, rekao je.

Kaže i kako su danas prebacili ovlasti na predsjednika stranke Darinka Kosora koji će imati pravo raskinuti koaliciju ako dođe do “ovakvih nekih stvari kao što su neprimjerene izjave Milorada Pupovca.”

Darinko Kosor bit će šef stranke do studenoga kada idu unutarstranački izbori na kojima se on neće kandidirati.

Kaže da će od studenoga stranka doživjeti korijenite promjene nakon unutarstranačkog sabora na kojem bi Hrebak trebao postati predsjednik.

Kaže da će građani dobiti HSLS kakav je u Bjelovaru gdje ga on vodi. Porezna rasterećenja, digitalna transformacija i transparentnost su tri načela kojima će voditi stranku.

“HSLS vidim kao samostalnu političku opciju koja će samostalno izaći na predstojeće parlamentarne izbore.” Zanima ga da hrabro izađu na izbore i ne boji se da stranka neće uspjeti ući u Sabor. “Ako se dogodi i suprotno, pa što onda, moramo pokazati hrabrost.”

“Nema suradnje ni s jednom strankom ni lijevom ni desnom jer je dosta da im služimo kao oslonac za vladanje”, rekao je i dodao da se moramo posvetiti rješavanju korupcije kroz promicanje transparentnosti.

Foto: Admir Buljubašić/Hina