Reineru nije jasno zašto građani nisu zadovoljni s radom Vlade: Ne vide da im je bolje

Reineru nije jasno zašto građani nisu zadovoljni s radom Vlade: Ne vide da im je bolje

Jesenska sjednica Sabora počela je Aktualnim prijepodnevom, a pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima postavit će 38 zastupnika iz oporbenih stranaka i stranaka vladajuće koalicije, prenosi N1.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner svoje bitanje je iskoristio da bi nabrojao sva postignuća Vlade poput povećanja kreditnog rejtinga, većih plaća i gospodarskog rasta. Ustvrdio je da se građanima plasiraju teze da je sve u Hrvatskoj loše u koje oni ponekad povjeruju i ne vide da im je bolje, pa je zamolio ministra gospodarstva Darka Horvata da mu objasni taj fenomen.

Horvat mu je odgovorio da postoji taj fenomen malodušja i da će se kroz ovu i sljedeću godinu boriti za bolji standard malog čovjeka i izrazio nadu da će uspjeti još više podići minimalnu i prosječnu plaću.

Reiner je rekao da je djelomično zadovoljan odgovorom, ali da mu jednostavno nije jasno zašto primjerice povećanje plaća od 11 posto nikoga ne dira i to je fenomen koji on ne može shvatiti.

“Ne mogu shvatiti da ljudi koji su dobili 200, 500, 800 kuna veću plaću da im se naprosto čini da to nije važno”, kazao je Reiner.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina