Plenković popušta pod pritiscima HVIDR-e? Hoće li sastanak Zajednice branitelja HDZ-a umiriti stranačku i braniteljsku oporbu?

Plenković popušta pod pritiscima HVIDR-e? Hoće li sastanak Zajednice branitelja HDZ-a umiriti stranačku i braniteljsku oporbu?

U središnjici HDZ-a u tijeku je redovni sastanak predsjedništva Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”. Sastanku prisustvuje i predsjednik stranke Andrej Plenković, prenosi N1.

U stranci kažu da tema sastanka nije potencijalni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina kojeg je najavio Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Međutim, rekli su da bi se moglo raspravljati o medijskim istupima Milorada Pupovca.

Uoči sastanka, posebni savjetnik predsjednice za branitelje Ante Deur kazao je, odgovarajući na pitanje novinara o tome treba li raskinuti koaliciju s SDSS-om da novinari to “trebaju pitati onoga tko je sklopio koaliciju”. Upitan treba li biti prosvjeda u Vukovaru rekao je kako “o prosvjedima ne znam, ali je sigurno da svaki ratni zločin ne zastarijeva nikada”. Na inzistiranje novinara, rekao je da su “sve demokratske metode” uključene. 

Podsjetimo, HVIDRA je jučer ponovno reagirala na izjave Milorada Pupovca, ovaj put na one koje je kazao za slovensko Delo.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments