Šuker u problemima: Mamiću pozajmio za jamčevinu pa sad nema za porez?

Šuker u problemima: Mamiću pozajmio za jamčevinu pa sad nema za porez?

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zadnje tri godine vuče porezni dug od šest milijuna kuna, zbog čega mu je država sjela na luksuzni stan u Opatiji. Upisali su zabilježbu s mogućnošću ovrhe, prenosi Glas Istre.

Ako Šuker ne podmiri svoj dug, država bi mu mogla ovršiti i prodati penthouse u potkrovlju Vile Portheim u Opatiji. Riječ je o stanu od 152 četvorna metra, koji je u Šukerovom vlasništvu od 2009. godine. U Šukerovu šesterosobnom penthouseu su kuhinja, kupaonica, zahod, tri hodnika, terasa i lođa.

Luksuzni stan pokraj hotela ‘Ambasador’ navodno je platio milijun eura.

U obrazloženju upisa hipoteke na stan u Opatiji, Općinski sud u Rijeci navodi da se radi o dugu od 6,057 milijuna kuna koji Šuker duguje za porez na dohodak.

Upis je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci i sud je udovoljio njihovim dokazima. Uz to, Šukeru se obračunava od travnja ove godine i zatezna kamata viša od devet posto godišnje sve dok ne plati dug.

Šuker je ostao nedostupan za komentar o tome je li u međuvremenu uspio platiti dug, a obavijest o zabilježbi jutros je bila postavljena na oglasnoj ploči Općinskog suda u Rijeci.

Mamiću posudio za jamčevinu

Kako je pisao Jutarnji list 2016. godine, Šuker je 2016. priskočio u pomoć Zdravku i Mariju Mamiću te im posudio 12 milijuna kuna, Zdravku sedam a Mariju pet milijuna, da bi oni tim novcem platili jamčevinu za izlazak iz istražnog zatvora.

Šuker je tada tvrdio da se radi o ušteđevini stečenoj tijekom profesionalne nogometne karijere u inozemstvu. I nakon pozajmica Mamićima ostalo mu je, tvrdio je, još 1,5 milijuna kuna ušteđevine.

Čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza priložio je i ugovore kako bi dokazao da je taj novac zaradio kao nogometaš, igrajući za Osijek, Dinamo, Sevillu, Real Madrid, Arsenal, West Ham i München 1860. no kako je riječ o dokumentima starijim od deset godina, poreznici su inzistirali na dodatnim dokazima da su izvor prihoda od 12 milijuna kuna uistinu ugovori s navedenim nogometnim klubovima, pišu 24 sata.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Facebook Comments