Poznati hrvatski tajkun gradi luksuznu vilu u srcu Zagreba

Poznati hrvatski tajkun gradi luksuznu vilu u srcu Zagreba

U samom centru Zagreba, u Preradovićevoj 11, gradi se luksuzna vila čiji je vlasnik Ante Vlahović, predsjednik Uprave rovinjske Adris Grupe. Na vilu je u utorak postavljeno najveće staklo ikada ugrađeno u Hrvatskoj – dužine 10,5 metara, visine 2,7 metara i težine 2,3 tone.

Natječaj za projektiranje rezidencijalne vile proveden je prije četiri godine, a vodio ga je Ured ovlaštenog arhitekta Miljenka Bernfesta. Vlahović je na natječaj, čiji je nagradni fond bio 110 tisuća kuna, sam pozvao tri arhitektonska studija: Suoto Moura Arquitetcos iz Portugala u partnerstvu sa zagrebačkim 3LHD-om, Studio Up iz Zagreba te Jedannajedan arhitektura koja je s Adris Grupom surađivala na projektiranju upravne zgrade kompanije, javlja tportal.

Pobjedu je na kraju odnijela portugalsko – hrvatska kombinacija na čijem je čelu međunarodno priznati portugalski arhitekt Eduardo Suoto de Moura.Prema pisanju medija, Vlahovićeva vila imat će četiri etaže s bazenom i saunom te reprezentativni ulaz u građevinu s oko 800 metara kvadratnih.

U Preradovićevoj 11 nekad je bio kultni zagrebački restoran Drina, a koji je prije desetak godina kupio Milorad Radovanović Braco, vlasnik tvrtke Euroline i nekadašnji zastupnik Daimlera AG za Hrvatsku.

Budući da je Drina godinama propadala, Radovanović je restoran srušio i na tom je prostoru želio podignuti poslovnu zgradu. No kako je njegova tvrtka došla u financijske probleme, umjesto zgrade niknulo je parkiralište. Euroline je uskoro završio u stečaju, a atraktivni prostor je završio na javnoj dražbi. Prodavao se za 6,2 milijuna kuna.

Toliko iznosi i investicijska vrijednost nove vile: u natječaju za idejno rješenje navodi se da je ukupno ulaganje teško šest milijuna kuna.

Foto: Damir Senčar/Hina