Šola se pita zašto su Škorini ‘bujanci’ i Stipe Mesić na istoj strani: Smeta im Kolindin poziv Vučiću, a ne smeta im Šešelj

Šola se pita zašto su Škorini ‘bujanci’ i Stipe Mesić na istoj strani: Smeta im Kolindin poziv Vučiću, a ne smeta im Šešelj

Ivica Šola je u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju komentirao napade na Kolindu Grabar-Kitarović, ali i navodnu spregu između bivšeg predsjednika Stipe Mesića i onih koji podržavaju kandidaturu Miroslava Škore.

Ustvrdio je da je Kolinda bila u pravu kada je rekla da je NK Rijeka bila ekspozitura Beograda, rezervni klub Crvene zvezde. Pozvao se na igrače, poput Nenada Gračana, koji su otvoreno govorili da je “zvezda njihova najveća ljubav”.

Upitao se i zašto Mesić nije reagirao na Škorine poruke u kojima je spominjao mogućnost zabrane SDSS-a.

“Mesić, koji je dao otvorenu podršku Miroslavu Škori, a koji je protuzakonito Haagu dao dokumente kako bi napakirao Hrvatskoj, nije reagirao na Škorinu izjavu u Bujici da bi dokinuo SDSS. Valjda zato što je Škoro odbio odgovoriti bi li vratio Titovu bistu na Pantovčak. Naprotiv, rekao je da Škoro ima dobre ideje i da ne vidi ništa problematično u Škorinim izjavama.

No za Kolindino govorenje istine ima jake riječi osude pa veli: ‘Njene su izjave nacionalističke ili na granici prihvatljivog'”, piše Šola.

Škoro surealni hibrid Tuđmana i Mesića

Šola se upitao i zašto suverenistima smeta posjet Vučića Hrvatskoj, dok je Velimir Bujanec sam ugostio Vojislava Šešelja u svojoj emisiji.

“Škoro pak, koji djeluje kao neki surealni hibrid (o tome drugom prilikom), kao biće sklepano od Tuđmana i Mesića, okružio se ljudima zaduženih za medijsko cipelarenje Kolinde, kao i ‘suverenistima’ koji su opsjednuti Aleksandrom Vučićem i Srbima, tako da su isti kao oni, jer su Srbi isto tako u svojim medijima opsjednuti Kolindom i Hrvatima.

Bujancu ne smeta Šešelj

Tako njihov medijski promotor Velimir Bujanec Kolindino ugošćavanje Vučića stalno koristi kao bazuku protiv nje. A isti taj Bujanac zaboravlja da je on u Bujici dao ogroman medijski prostor Vučićevu učitelju, četničkom vojvodi i ratnom zločincu, Vojislavu Šešelju, tepajući mu Vojo”, piše Šola.

Šola smatra da se s Vučićem, kao predsjednikom države mora sastajati, ali se pita zašto se mora davati medijski prostor Vojislavu Šešelju.

“Velikom pak antivučićevcu i antiplenkovićevcu, bez kojeg bi Sabor vidio samo na televiziji, Zekanoviću, ne smeta malo sjediti u Bujici koja ugošćuje Šešelja, Vučićeva učitelja. Vučić, depilirani četnik, o kojem mislim sve najgore, predsjednik je susjedne države s kojim se moraš susretati, htio ne htio, no ne mora se ratnom zločincu Šešelju davati medijski prostor u RH.”

Orban promovira Vučića

Šola navodi i da je upravo Orban, uzor suverenistima, najveći Vučićev lobist.

“K tome, Zekanoviću i “suverenistima”, koji ne daju Vučiću u Sabor na skup europskih Pučana, uzor je Orban, a isti taj Orban bio je najjači Vučićev lobist da ga se primi među europske Pučane!?

Dakle, Orban, Vučićev lobist je Bujancima i Zekanovićima prihvatljiv, a njegov pulen Vučić nije? Protestira li Zekanović onda i protiv Orbana? Zna li Zekanović uopće išta o odnosim Budimpešte i Beograda? Očito – ne.

Koalicija narodnog nesporazuma

Kampanja postaje cirkus, pogotovo kada na istoj strani vidite Škorine Bujance zajedno s Mesićem i sličnima u “koaliciji” protiv Kolinde. Ali ne čudite se. Prije nego što je pobjegao od rata, Škoro je svoj put započeo 1990. u Savkinoj Koaliciji narodnog sporazuma, pa je prirodno da ga završi u Koaliciji narodnog nesporazuma.”

Foto: Siniša Kaladžija/Hina