Majka poginulog branitelja Jean-Michela Nicoliera: Imamo informacije tko je ubojica sina

Majka poginulog branitelja Jean-Michela Nicoliera: Imamo informacije tko je ubojica sina

Lyliane Fournier, majka Jean-Michela Nicoliera, nasilno odvedenog iz vukovarske bolnice nakon okupacije, posljednji put viđenog na Ovčari, dala je izjavu u povodu Dana Sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

“Istina je da je u Francuskoj krenuo pravni postupak i inzistiramo na tome da dobijemo podatke o nestalima od Srbije. Moj sin je bio francuski državljanin i nadam se da će Francuska učiniti sve da se sazna istina o mome sinu. Zadovoljna sam suradnjom hrvatskog i francuskog pravosuđa. Idem uskoro opet u Francusku vidjeti kakve su novosti”, rekla je Fournier.

Ožalošćena majka hrvatskog dragovoljca komentirala je kako Hrvatska ne smije dopustiti Srbiji ulazak u EU dok se ne riješi pitanje i ratnih zločinaca i nestalih, javlja Direktno.hr.

“Imamo informaciju tko je ubojica sina. Ako bude potvrđeno, očekujemo da bude izručen i dobije kaznu koju je zaslužio, ne samo za mog sina, već za sve žrtve Ovčare. Naravno da treba blokirati ulazak Srbiji u Europsku uniju dok Srbija ne izruči ratne zločine i ne ispriča se za agresiju na Hrvatsku. Ako se ti uvjeti ne ispune, Srbija ne može ući u demokratsku zajednicu kao što je Europska unija”, istaknula je Fournier.

Za kraj, Fournier zaključuje kako nije zadovoljna suđenjem u Den Haagu i time da ratni zločinci slobodno hodaju po Srbiji.

Foto: Hina