Milanović se ekspresno ogradio do Glavaša: Poručio predsjednici da skoči na beton s tri metra visine

Milanović se ekspresno ogradio do Glavaša: Poručio predsjednici da skoči na beton s tri metra visine

Nastavljajući prikupljanje potpisa potpore za svoju predsjedničku kandidaturu, Zoran Milanović, u subotu je u Sisku izjavio kako će potpise prikupljati još dva dana, a ujedno se ogradio od potpore koju mu je ranije danas, svojim potpisom, u Osijeku dao Branimir Glavaš.

Na Gradskoj tržnici, gdje je smješten njegov izborni stožer za sisačko područje, Milanović se zadržao u razgovoru s većim brojem članova SDP-a i simpatizera, koji su mu svojim potpisima na listi dali potporu. Milanović je, pak, upisivao ma listu njihove podatke.

Na pitanje novinara kako komentira potporu Branimira Glavaša, koji se potpisao na listu u Osijeku, odgovorio je da je iznenađen tim činom.

– Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reći zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe” rekao je Milanović.

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš u subotu je u Osijeku potpisom podržao predsjedničku kandidaturu SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića te izjavio kako to “nije potpis za SDP ni za približavanje SDP-u nego potpis za Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika Republike”, a da će članovi HDSSB-a sami odlučiti kome će dati svoju potporu.

Ogradivši se od Glavaševe potpore, predsjednički kandidat Milanović komentirao i kritike aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Zadru, kako je Milanović poznat po svom padu s Patrije i servisu MIG-ova.

– Neka ona pokuša skočiti s Patrije na beton s visine od tri metra, pa onda možemo razgovarati. Ovo drugo je već komentirao Kotromanović, koji je pravi ratnik i pravi vojnik i ministar”, rekao je. Ustvrdio je kako je aktualna predsjednica koja se bori za novi predsjednički mandat “danas bježala od novinara i nije se htjela suočavati s istinom”.

 

Foto: Dario Grzelj/Hina