Branimir Glavaš podržao Zorana Milanovića: On je fajter, mangup, političar, diplomat i domoljub

Branimir Glavaš podržao Zorana Milanovića: On je fajter, mangup, političar, diplomat i domoljub

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš u subotu je u Osijeku potpisom podržao predsjedničku kandidaturu SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića te poručio kako to nije približavanje SDP-u i da će članovi HDSSB-a sami odlučiti kome će dati svoju potporu.

Glavaš je izjavio da “to nije potpis za SDP ni za približavanje SDP-u nego potpis za Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika Republike Hrvatske”, javlj N1.

“Ideološki jesmo na suprotnim polovima, ali smatram da je dužnost predsjednika Republike Hrvatske takva da te ideološke razlike trebamo staviti sa strane. Naše političke opcije su u dosadašnjem političkom radu bile na suprotnim polovima, ali to nije prepreka da svoj potpis stavim tamo gdje prema savjesti mislim da treba”, istaknuo je Glavaš.

Smatra da je Milanović čovjek kojemu nitko ne može osporiti domoljublje, koji ima svoj stav te je pokazao da ono što govori to i radi.

“Kod njega nema licemjerja i laži, bilo to nekome pravo ili krivo. Ja ga kao takvog prihvaćam. Smatram da je fajter i diplomat. Dakle, mangup i političar, diplomat i domoljub. Zato ima moju potporu”, rekao je Glavaš.

Izvijestio je kako je HDSSB dao članovima slobodu odabira potpore kandidatima, a da je on odlučio podruprijeti Milanovića, kod kojega ga posebno impresionira to što se u političkom radu nikada nije miješao u druge stupove vlasti, odnosno dok je bio premijer nikada se nije miješao u zakonodavnu i sudbenu vlast.

Na pitanje zašto nije dao potporu kandidatkinji HDZ-a, budući da je HDSSB s tom strankom u koaliciji na državnoj razini, odgovorio je da je HDSSB samostalna stranka i spletom okolnosti je u koaliciji s HDZ-om, ali i da na HDSSB nitko iz HDZ-a nije pokušao utjecajati da podrže njihovog kandidata.

Glavaš smatra kako njegova podrška Milanoviću neće puno koristiti, ali mu neće niti štetiti.

Drži kako je dužnost predsjednika Republike Hrvatske odgovorna dužnost i da će Milanović, ako na izborima dobije većinu, tu dužnost obnašati s uspjehom, pošteno i zakonito i u skladu s Ustavom.

Foto: Admir Buljubašić/Hina