Milanović se hvali da je u Europu “sproveo” pola milijuna migranata: Je li to ozbiljna migrantska politika?

Milanović se hvali da je u Europu “sproveo” pola milijuna migranata: Je li to ozbiljna migrantska politika?

​Predsjednički kandidat SDP- a Zoran Milanović održao je u subotu u Lori u Splitu predizborni skup s kojeg je poručio da u Hrvatskoj počinje veliko spremanje​​.

Osvrćući se na migrantsku krizu podsjetio je da su on i Ranko Ostojić kroz Hrvatsku “sproveli pola milijuna ljudi, a da se nije dogodio niti jedan incident”. Kazao je da su ih “kukavički rušili” Tomislav Karamarko i ​Kolinda ​Grabar-Kitarović u, kako je ustvrdio, suradnji s Beogradom i Budimpeštom​ dodavši da oni probleme rješavaju žilet žicom.

​”​Ono što se događa na granici je zabrinjavajuće, ali neću optuživati za to policiju jer njima netko upravlja. Imate rijeku ljudskih bića. Hrvatskoj je potreban predsjednik s iskustvom i znanjem. Danas imam dovoljno snage, želje i kreativne ljutnje da napravim puno za ovu zemlju​”, naglasio je Milanović.

​Pitao je nazočne u dvorani što više utječe na demografiju​ je li to glad, nedostatak novca ili grljenje s optuženicima za kriminal. ​Odgovorio je da je​ ​superkritičan prema svojim vokalnim sposobnostima, da je to stvar ukusa i stila.​ Za šovinizam je rekao da je dvorišna, lajava varijanta patriotizma kojeg “vidimo u Hrvatskoj na svakom koraku”​.​

Smatra da je Hrvatska vojska (HV) hrvatski ponos, ali ne u Afganistanu, odnosno tamo gdje joj nije mjesto, javlja tportal.

“Ne tamo gdje služe kao hazardni manekeni i da bi se predsjednica u vojnim čizmama mogla fotografirati, a vojnik ostane bez noge ili glave”, izjavio je. Tako, rekao je, HV kada on bude predsjednik Republike neće funkcionirati nego će funkcionirat​i​​ onako kako je funkcionirala kada ​je bio premijer – “bez šverca, bez incidenata, bez krijumčarenja”.

Foto: Admir Buljubašić/Hina