Kolinda poslala poruku Milanoviću: Liderstvo ne znači sjediti po salonima i hodati po crvenim tepisima

Kolinda poslala poruku Milanoviću: Liderstvo ne znači sjediti po salonima i hodati po crvenim tepisima

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u subotu birače da na izborima 5. siječnja podupru novo hrvatsko zajedništvo i novo hrvatsko domoljublje, nasuprot onima koji žele podjele.

Na predizbornom skupu u Pleternici Grabar-Kitarović je rekla da su liderstvo i domoljublje danas potpuno izmijenjeni pojmovi te da »liderstvo ne znači sjediti po salonima i hodati po crvenim tepisima«.

Novo, moderno domoljublje se 2020. mjeri privlačenjem investicija, razvojem kroz projekte, okupljanjem stručnjaka, povećanjem plaća i mirovina, reformom obrazovanja, plaćanjem poreza, čuvanjem granica, međunarodnim ugledom i poštovanjem na vanjskopolitičkom planu, a ne izloacijom, poručila je.

Dodala je kako se moderno domoljublje isto tako mjeri brigom o obespravljenima, invalidima, ugroženima, zlostavljanima, blokiranima i drugim ranjivim skupinama, javlja Novi list.

Hrvatsko domoljublje danas se mjeri i hrabrošću isticanja toga, ja sam Hrvat, Hrvatica ili hrvatska građanska i ne stidim se toga, jer Hrvatska nije mala država, možda po geografiji i broju stanovnika, ali srcem smo jedna od najvećih država na svijetu i budimo ponosni na to, istaknula je Grabar-Kitarović.

Istaknula je da je za postizanje tih novih rezultata Hrvatskoj potrebno zajedništvo te je pozvala građane na okupljanje kao što ih je 1990. godine okupljao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u svehrvatskoj pomirbi.

Okupimo se oko najvažnijih hrvatskih vrijednosti, za jaku i bolju Hrvatsku, hrvatsku obitelj, mladež, vjerske i moralne vrijednosti, Domovinski rat, branitelje, za hrvatsku budućnost, poručila je.

Ustvrdila je kako »ovih dana svjedočimo brutalnoj izbornoj kampanji i napadima na najsvetije hrvatske vrijednosti« te da nas neki »dijele na Kolindine i Škorine birače, na lijeve i desne, Slavonce i Dalmatince«.

Dijele nas jer nas žele podijeliti i oslabiti. Nemojmo se dijeliti, to su sve naši birači, okupljeni oko vrijednosti koje nas spajaju, od predsjednika Tuđmana, do danas, istaknula je.

Bez obzira na razlike, eventualnu razočaranost i ljutnju, vjerujem kako smo svi okupljeni za jaku i domoljubnu Hrvatsku, i nećemo dopustiti onima koji nas dijele da zavladaju Hrvatskom, i vrate nas u beznađe, neizvjesnost, nesigurnost i kaos, rekla je.

Pozvala je birače da 5. siječnja izađu na izbore, i daju glas »za jaku Hrvatsku, okupljenu i bolju Hrvatsku koja zna, za novo moderno domoljublje 2020 godine«.

Foto: Hina