Ratni veterani optužuju Milanovića za smrt braniteljice Neveke Topalušić

Ratni veterani optužuju Milanovića za smrt braniteljice Neveke Topalušić

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi oglasili su se o predstojećem drugom krugu predsjedničkih izbora, na kojima se bore SDP-ov kandidat Zoran Milanović i aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda grabar Kitarović.

“Poštovani suborci, uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, a na upite našeg članstva o potpori kandidatima,

smatramo da trebamo jasno reći članstvu da su hrvatski branitelji za vrijeme obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata bili uz hrvatski narod, a hrvatski narod uz branitelje i ta je veza neraskidiva,

Nama ne treba nitko kako bi objasnio: slučajnu državu, ulazak na stražnja vrata u skupštinu grada Vukovara, sustavnu nebrigu za jednu od najranjivijih skupina našeg društva koja je, ujedno, i najzaslužnija za samostalnost i suverenost Domovine; nepoštivanje vrijednosti Domovinskog rata, izjave da su neškolovani i sirotinja išli u rat… Jasno elite su bile u niskom startu ka (ili na) foteljama, a sirotinja i bijednici (bez druge opcije) na bojištu. Hrvati su krivi za rat jer su ukinuli prava Srba. Znamo što (i tko) je dovelo do prosvjednog okupljanja pred Ministarstvom branitelja, tragične smrt naše Nevenke Topalušić, događanja na Trgu sv. Marka…

Hrvatski branitelji i hrvatski narod znali su birati i odabrati devedesetih godina, a znat će i sada, kao i na svim budućim izborima.

Domovini uvijek vjerni!”, poručili su iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi te iz Udruge Specijalne policije iz DR RH.

Foto: Dario Grzelj/Hina