Plenković govori o tvrdoj kohabitaciji, a Kujundžić najavljuje idilu između premijera i Milanovića

Plenković govori o tvrdoj kohabitaciji, a Kujundžić najavljuje idilu između premijera i Milanovića

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a nije bilo povišenih tonova, već se se razgovaralo o tome što je propušteno na predsjedničkim izborima i što treba biti drugačije na parlamentarnima.

– Inače u životu, a posebice kad se jave poteškoće treba razgovarati i ne reagirati ishitreno. Tako smo i sinoć razgovarali, analizirali što je propušteno, što bi trebalo biti drugačije u izbornim procesima koji su u ovoj godini – rekao je Kujundžić uoči sjednice užeg kabineta Vlade, pišu 24sata.

– Neovisno o rezultatu ovih izbora, na parlamentarnim izborima HDZ će biti ustrojen tako da će Hrvati prepoznati kako je dugotrajno rješenje u opciji koja se zove HDZ i mi ćemo dobiti sljedeće parlamentarne izbore – ustvrdio je.

Na pitanje hoće li to biti pobjeda s Plenkovićem na čelu odgovorio je: “Samo ime kaže – Hrvatska demokratska zajednica, demokratska znači da slijede izbori pa tko bude pobjednik taj će voditi HDZ”.

Što se tiče odnosa novoizrabranog predsjednika Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Kujundžić misli da će njihova suradnja biti dobra.

– Mislim da će suradnja biti dobra. Radi se o dvojici karijernih političara koji razumiju što je vlada, predsjednik, država, a nadasve što su interesi države i nacije – rekao je.

Foto: Admir Buljubašić/Hina