Suverenisti traže odgovornost zbog tragedije u “Zelenoj oazi”: Ministrica Bedeković mora otići

Suverenisti traže odgovornost zbog tragedije u “Zelenoj oazi”: Ministrica Bedeković mora otići

Nakon tragične smrti šestero štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu po tko zna koji put se postavlja pitanje nefunkcionalnosti i neuređenosti sustava socijalne politike. Nepojmljivo je, da je dotični obiteljski dom još od 7. siječnja 2013. g. imao rješenje o ispunjavanju uvjeta za kapacitet od 13 korisnika, dok se u Domu, u trenutku tragedije, nalazilo čak 26 korisnika.Kako je za kontrolu samog poslovanjaobiteljskog domanadležno Ministarstvo, odnosno njihova inspekcijakoja nije ovaj propust uočila.

Ova činjenica potvrđuje tromost i nemarnost nadležnih inspekcija koje na teren izlaze očigledno samo po dojavama, stoji u priopćenju  Marijana  Pavličeka , predsjednika Hrvatske konzervativne stranke i član “suverenističkog pokreta”.

Na žalost tek nakon ovakvih i sličnih tragedija kreće nadzor onih, koji svoj posao nisu obavljali kada je to bilo potrebno. S obzirom na to, resorna ministrica Bedaković bi već danas morala dati neopozivu ostavku.Ovim putem izražavam iskrenu sućut obiteljima tragično stradalih štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu.

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina