Krešo Beljak se napokon ispričao: Žao mi je što se iz objave dalo zaključiti da podržavam Udbina ubojstva

Krešo Beljak se napokon ispričao: Žao mi je što se iz objave dalo zaključiti da podržavam Udbina ubojstva

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak napisao je u subotu na svojem profilu na Twitteru da UDBA očigledno nije ubila dovoljno emigranata. Izjava je izazvala niz reakcija, Beljak je tvit obrisao, a danas se zbog njega ispričao.

“U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam”, napisao je Beljak danas na Twitteru.

Podsjetimo, sve je započelo odgovorom na tvit Katie Pavlich, američke konzervativne komentatorice hrvatskih korijena, koja je još prije sedam godina objavila da je njezina obitelj u bivšoj Jugoslaviji “morala zapisivati imena ljudi koji su dolazili u njihov dom, uključujući i članove obitelji, kako bi vlada mogla doći provjeriti”.

Kasnije je jedan je korisnik spomenute mreže na njezin post odgovorio napisavši da je i njegova obitelj bila na nišanu vlade iako je živjela u New Yorku.

Na to je u subotu reagirao Beljak, koji se nadovezao na tvrdnju o političkim ubojstvima.

“Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i”, napisao je predsjednik HSS-a.

Foto: Admir Buljubašić/Hina