Božinović odgovorio na pitanje što je policija znala o povezanosti splitskog ubojice i njegovih žrtava

Božinović odgovorio na pitanje što je policija znala o povezanosti splitskog ubojice i njegovih žrtava

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović na konferenciji za medije komentirao je trostruko ubojstvo koje se u subotu dogodilo u Splitu.

Božinović je na početku konferencije rekao kako je cijelo vrijeme bio u kontaktu s načelnikom splitske policije i Glavnim ravnateljem policije.

“Ni u jednom trenutku nisam sumnjao da će policija uhvatiti počinitelja i vratiti sigurnost na ulice Splita”, rekao je.

Upitan zašto je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u subotu bio taj koji je, putem Facebooka, obavijestio javnost o uhićenju osumnjičenog, a ne policija, Božinović je kazao kako je policija rekla da Opara nije dobio informaciju od njih.

“Čuo sam što je rekla i policija i splitski gradonačelnik i vidio sam i ja da nije dobio informaciju od policije, ja mu nisam mogao dati tu informaciju zbog toga što u trenutku kad sam se ja čuo s njime, tada još nije bila uhićena osoba koja se povezuje s tim djelom”, kazao je Božinović.

Kako je mogao znati?

“Ne znam”.

“Policija je profesionalno radila svoj posao. Nisu imali nikakva saznanja koja bi povezala počinitelja s osobama koje su poginule u ovom događaju. Oni jesu bili od ranije poznati policiji po drugim djelima, ali nije bilo nikakve veze koja bi ih spajala u konkretnom djelu ili koja bi bila naznaka da se dogodilo što se dogodilo”, rekao je Božinović.

O ubojstvu su se danas oglasili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, u stravičnom krvavom pohodu ove subote u Splitu, 25-godišnji Filip Zavadlav ubio je trojicu muškaraca, a danas bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Foto: Edvard Šušak/Hina