Sin poznatog političara Damira Kajina gradi tenisku karijeru u Americi: Kako živi u Louisiani

Sin poznatog političara Damira Kajina gradi tenisku karijeru u Americi: Kako živi u Louisiani

Perspektivni tenisač Karlo Kajin, sin istarskog političara Damira Kajina i modne dizajnerice Alice del Bianco sredinom ljeta zahvaljujući sportskim uvjetima i talentu osigurao si je studij “preko bare” u Louisiani gdje je dobio sportsku stipendiju.

Naravno, poznata je činjenica da Amerikanci puno ulažu u sport i nerijetko upravo sportašima otvaraju vrata na prestižnim sveučilištima. Tako je bilo i s Karlom, skromnim i talentiranim mladićem iz Krnice koji već pet mjeseci studira u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Kada sam došao u Ameriku bila je to velika promjena za mene. Sada je u redu. Naravno, najviše mi fali kuća i prijatelji. No, ostalo je u redu, priča nam Karlo. Trenutno je kod njega u SAD-u glavna sportska sezona. U prvom semestru je igrao pojedinačno pet-šest teniskih turnira, a na jednom je pobijedio. Raspored mu je itekako popunjen. Trenira svaki dan po četiri sata osim nedjelje, a nastavu ima od ponedjeljaka do petka. Unatoč gustom rasporedu i jeziku koji nije materinji ima odlične, odnosno vrlo dobre ocjene. Ocjene su u SAD-u do četiri, a njegov je prosjek trojka. Vrlo pohvalno, obzirom na kratko razdoblje boravka, javlja Glas Istre.

Kao i većina američkih studenata, smješten je u kampusu sveučilišta u Louisiani, a stan dijeli sa dvojicom cimera, Srbinom i Bugarinom, također studentima tenisačima.

Najviše je impresioniran ljudima. “Ljudi su ovdje nevjerojatno pristupačni i ljubazni. Čuo sam to iz priča, ali stvarno je tako. Neusporedivo sa nama”, primjećuje i kratko dodaje “Dan je produktivan. Ne razbacuju se s vremenom”, komentira Karlo i primjećuje da u Louisiani nema ispijanja kava kao kod nas te da ne postoji navika i kultura odlaska u kafiće kojih nema u toj mjeri kao u Hrvatskoj. Izlasci su kao i kod nas, iako je, veli on više posvećen sportu, turnirima i putovanjima.

Zahvaljujući turnirima u svega nekoliko mjeseci posjetio je Floridu, Georgiju, Alabamu, Missisipi i Texas. Zanima nas što mu se najviše sviđa od viđenog. “Nisam baš uspio razgledati gradove. Idem tamo na turnire. To je posao”, ozbiljno će Karlo i time i preko žice, ostavlja dojam koji je i ovoga ljeta kada smo razgovarali u živo, a to je mladić izvan terena smiren i pristojan, a na teniskom terenu fokusiran i pravi dinamit.

To potvrđuje i njegov impresivni sportski dosje pun trofeja. Bio je prvak države u seniorskom teniskom prvenstvu na otvorenom i prije toga državni prvak do 18 godina. Osim toga, osvojio je juniorsko i seniorsko prvenstvo u parovima.

Foto: Facebook