Hrabra Tihana: Pomozite medicinskoj sestri koja je potpuno nepokretna nakon teške prometne nesreće

Hrabra Tihana: Pomozite medicinskoj sestri koja je potpuno nepokretna nakon teške prometne nesreće

Društvenim mrežama proširio se apel za pomoć mladoj majci Tihani Šorman (29) iz Podravskih Podgajaca čija obitelj treba financijsku pomoć. Naime, Tihana je medicinska sestra i samohrana majka šestogodišnjeg dječaka Dine, koja je prije tri godine putujući na posao nastradala u prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijedila glavu.

Iz smrskanog automobila koji je udario u drvo izvlačilo ju je devet vatrogasaca čak sat i pol vremena. Samo godinu dana ranije u sličnoj je prometnoj nesreći nastradao i preminuo Dinin tata. Dok njemu nije bilo pomoći, Tihanu su liječnici uspjeli spasiti iz kliničke smrti operacijom na mozgu, nakon koje je više tjedana bila u traumatskoj komi. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Posljedice nesreće su trajne i teške, 100% je invalid. Dijagnoza joj je laka koma, hidrocefalus, tetraflegija, spazam i jos puno toga… Uglavnom palijativni je pacijent. Nuždu obavlja u pelene, hrani se putem pega direktno špricom u želudac… Na usta jede manje količine hrane kao što su čokolino, pudinzi i jogurt za bebe.

Vodu pomalo pije sa žlicom i još manje iz čase. Potrebna joj je skrb 24h na dan, a o njoj brine njena majka uz pomoć oca i mlađe kćeri kad je potrebno stavljat je iz kreveta na stolicu za kupanje i kolica. Tihana je umirovljena, samohrana majka Dine koji ima 6 godina, čiji je otac 4 mjeseca prije stradavanja majke poginuo u prometnoj nesreći.

Tihana je veliki borac koji ima volje za život zbog svog djeteta. Preživjela je šest operacija mozga. U ožujku ove godine treba imat sedmu operaciju u KBC Dubravi. Točno prije godinu dana dobila je infekciju kosti te joj je odstranjeno pola lubanje s desne strane glave te joj se sad mora stavit kranioplastika ili 3D inplantat printerom od koje može doći do ponovne infekcije, koju Tihana možda ne bi preživjela.

Morat ćemo se odlučit za ovu drugu koju HZZO ne plaća. Teško se živi s roditeljskim primanjima i njenom mirovinom i invalidninom. Tihana ima mirovinu od 1.600 kn. Kredit 1.000 kn još četiri godine. Majka je roditelj-njegovatelj i dobije 2.500kn te ima kredit od 700 kn još 5 godina. Otac radi u tvornici Altrad na invalidskom radnom mjestu za 3.000 kn. Od toga također odvaja za kredit još par gododina 1.000 kn.

Troškovi Tihanine fizikalne terapije privatno, dodatno iznose 3.500 kn. Za ljekove, vitamine koje ne pokriva HZZO te higijenske potrepštine i posebnu hranu izdvajaju 4.000kn… Mole se dobri ljudi da pomognu koliko mogu izdvojit za ovu operaciju da Tihana i dalje živi pa i tako kao biljka zbog svog sina i roditelja koji je vole i daju sve za njen život. Operacija dođe 10 000 EURA!! Može se platit samo uz pomoć jer oni nisu u mogućnosti”, ističe se  u objavi koja se Dijeli na Facebooku.

Unaprijed hvala svima koji mogu pomoći!!

RAČUN ZA UPLATU :
ANITA ŠORMAN
(PBZ) HR6923400093211110364
SWIFT : PBZGHR2X

DEVIZNI RAČUN SINA OBITELJI :
TIHOMIR ŠORMAN
IBAN : HR3923400093217216181
BIC : PBZGHR2X Zagreb d.d.