Smijenjena načelnica Lovreća Anita Nosić pokušava sanirati štetu: Raskida ugovor i banci vraća 80 tisuća eura

Smijenjena načelnica Lovreća Anita Nosić pokušava sanirati štetu: Raskida ugovor i banci vraća 80 tisuća eura

Anita Nosić, načelnica Općine Lovreć i jučer je, unatoč tome što joj je mandat po sili zakona trebao prestati u prosincu prošle godine, bila na svom radnom mjestu, potvrdili su nam u općini, ali to bi joj mogao biti posljednji dan na mjestu dužnosnice. Ministarstvo uprave poslalo je jučer u općinu dopis u kojem stoji da je načelnici prestao mandat 7. veljače i da će općinu do redovitih lokalnih izbora voditi njezin zamjenik Petar Petričević.

– Temeljem činjenica utvrđenih uvidom u Uvjerenje o prebivalištu koje je izdala Policijska uprava splitsko-dalmatinska razvidno je da je Anita Nosić izabrana za općinsku načelnicu Općine Lovreć na lokalnim izborima održanim 21. svibnja 2017. godine, tijekom obnašanja mandata općinske načelnice odjavila prebivalište s područja općine. Odjavom prebivališta općinske načelnice s područja općine nastupila je pravna situacija koju je zakonodavac predvidio kao razlog prestanka mandata. Slijedom toga, u konkretnom slučaju ima se smatrati da od dana službenog saznanja da je sad već bivša općinska načelnica odjavila prebivalište s područja općine, tj. od 7. veljače 2020. godine, zamjenik općinske načelnice Petar Petričević obnaša dužnost općinskog načelnika, poručili su iz Ministarstva uprave, javlja Novi list.

Tako je i prije nego što je istinski započela neslavno propala politička karijera mlade HDZ-ovke, ali za hrvatske prilike nije nemoguće da se nakon određenog zatišja ponovo vrati na političku scenu, možda već za sljedeće lokalne izbore. Posebice što se u HDZ-u na nacionalnoj razini nitko i ne stigne baviti njezinim slučajem, pa s vremenom možda ode u zaborav i prijetnja sankcijama mladoj članici te stranke. U godinu dana birači stignu zaboraviti i oprostiti, ako su joj i zamjerili, činjenicu da se prijavila u Zagrebu zato što je kupila stan od APN-a i tako ostvarila povlasticu da joj država plati polovinu mjesečne rate, što je subvencija nešto manja od 1.800 kuna.

Uz to Nosić je odlučila, kako se čini, probati sanirati i štetu koju joj je nanijela kupnja stana uz državnu subvenciju, jer je od Agencije za pravni promet nekretnina (APN) dopisom zatražila raskid ugovora o poticajima, te je najavila, potvrdili su nam u Ministarstvu graditeljstva, da će podmiriti sve svoje obveze. To bi značilo i da će Nosić nakon raskidanja ugovora u cijelosti morati podmiriti i kredit podignut kod HPB-a u iznosu od 80 tisuća eura.