Gay Pride napao Milanovića zbog imenovanja savjetnice Jadranke Živković: Tvrde da je saveznica Željke Markić i hrvatskih generala

Gay Pride napao  Milanovića zbog imenovanja savjetnice Jadranke Živković: Tvrde da je saveznica Željke Markić i hrvatskih generala

Iako se oko stupanja Zorana Milanovića na dužnost predjsednika Republike Hrvatske stvorila pozitivna atmosfera, jedna njegova odluka izaziva brojne prijepore, a riječ je o odabiru Jadranke Žarković za savjetnicu za obrazovanje.

Novi predsjednik Republike potvrdio je kako će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te demantirao medijske navode da je kao ravnateljica te agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Reagirao je i Zagreb Pride koji je poručio da je predsjednik ovom odukom njihovo povjerenje izgubio. Tvrde da je saveznica desnog klerikalnog pokreta.

– Palac dolje za Zorana Milanovića i Ured predsjednika Republike Hrvatske. Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi Predsjednik pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava, već da ćemo i nakon istrpljenog mandata Kolinda Grabar-Kitarović i dalje bivati prevareni i ostavljeni na cjedilu od strane hrvatskih političara. No, sada barem znamo što nas čeka sljedećih pet godina – gomila lažnih obećanja, a naše povjerenje Predsjednik je ovime izgubio, poručili su iz Zagreb Pridea.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak kako o Jadranki Žarković koju je predsjednik Republike Zoran Milanović odabrao za svoju savjetnicu za obrazovanje “nema nešto dobro za reći” te da je stoga bolje pričekati njezine prve poteze.

“Mislim da sve ovakve velike teme vodi predsjednik sam, a savjetnicu ne bih komentirala. Ako nemam nešto dobro za reći o ljudima onda bolje da zasad pričekamo prve poteze na tom planu”, rekla je Divjak novinarima u Bruxellesu na sastanku Vijeća EU za obrazovanje.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments