Bandić zatajio da je organizirao prijam za masone iz Hrvatske, Srbije i Slovenije: Hanžeković je za njega platio jamčevinu

Bandić zatajio da je organizirao prijam za masone iz Hrvatske, Srbije i Slovenije: Hanžeković je za njega platio jamčevinu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je prijam za masone. Zbilo se to krajem proljeća prošle godine kada su se u povodu obilježavanja stote obljetnice od osnivanja Velike lože Srba, Hrvata i Slovenaca “Jugoslavija” u Zagrebu sastali predstavnici velikih loža iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Te su tri lože potpisale i sporazum o obilježavanju obljetnice, a prvi skup je održan u Zagrebu.

“Ovaj važni jubilej proslavljen je u izuzetno srdačnoj i bratskoj atmosferi uz prateći program i uz prijam kod gradonačelnika grada Zagreba”, objavljeno je lanjskog lipnja na internetskoj stranci Regularne Velike lože Srbije drevnih, slobodnih i prihvaćenih masona.  Međutim, slobodni zidar iz Srbije Branko Rogošić navodi da masone na kraju nije primio gradonačelnik, nego se u zadnji tren pojavila njegova pomoćnica, javlja Večernji list.
Prijam je organiziran u palači Dverce
Iako je raspored gradonačelnika Bandića i njegovih suradnika tih dana bio – kao i uvijek – ispunjen, o čemu je njegov tim redovno izvještavao na web-stranici, ovaj događaj iz palače Dverce nije zabilježen na službenim stranicama Grada. Kako je došlo do organiziranja ovog događaja, do zaključenja ovog izdanja iz Grada nam nisu odgovorili. Na zajedničkoj fotografiji koji su objavili masoni iz Srbije pozirali su veliki majstor Velike lože Srbije dr. Lukas Rasulić te veliki majstor Velike lože Hrvatske “Grof Ivan Drašković” dr. Slobodan Kuvalja.
Ova je hrvatska loža ujedno i jedina regularna masonska organizacija u nas, priznata i u inozemstvu. Osnovana je 1993. godine, a njezin veliki meštar bio je i odvjetnik Marijan Hanžeković, nakon čije je smrti šef slobodnih zidara postao liječnik Slobodan Kuvalja. Zamjenik mu je Boris Vucelić, a tajnik Dragutin Lovrenčić.
Poznato je da je  branitelj  Milana Bandića bioMarijan Hanžeković koji je  za Bandića platio jamčevinu  od  15 milijuna kuna  kako bi se branio sa slobode.
Naslovna fotografija: U sredini se nalazi  Slobodav Kuvalja, veliki majstor Veliko Lože Hrvatske Ivan Drašković
Foto: Regularna Velika Loža Srbije
Facebook Comments