Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević uputio dramatičan apel: U mom Livnu imaju samo jedan respirator

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević uputio dramatičan apel: U mom Livnu imaju samo jedan respirator

Ako je za nekoga hrvatskog sportaša odgoda Olimpijskih igara loša vijest, onda je to prije svih za bacača Filipa Mihaljevića, koji je dvoranski dio sezone okončao u odličnoj formi, tri puta rušio je državni dvoranski rekord koji sada iznosi 21.84 metara. Filip je na tri nastupa na World Athletics Indoor Touru dva puta pobijedio i jednom bio treći, to je u konačnom zbiru ”dvoranske Dijamantne lige” značilo i konačnu pobjedu, što je Filipov klub, splitski ASK nagradio osmogodišnjim ugovorom, pišu 24sata.

No pandemija korona virusa, odgoda svih natjecanja pa i Olimpijskih igara sve su zaustavile. Filip je danas zatvoren u četiri zida svog stana u Splitu, iz kojeg rijetko i izlazi…

– Živim sam i to mi je veliki problem, da nije interneta i mobitela poludio bih jer su mi obitelj i djevojka u Livnu. Stalno pričam s njima da sačuvam i ovo malo zdravog razuma što imam… Dosadi gledanje serija i filmova, kratko izađem udahnuti zrak i razgibati se, a hranu uglavnom naručujem… – kaže nam Filip, koji baš i nema uvjeta za trening.

– Ne treba na ovu situaciju gledati sebično, ovo je zlo pogodilo cijeli svijet i sva je sreća da je situacija u Hrvatskoj koliko – toliko pod kontrolom. Bit će igara još, sada sam više zabrinut za moju obitelju Livnu. Zamislite, u Livnu je županijska bolnica, dakle za pacijente iz cijele županije, a imaju jedan – jedini respirator!? Mi nismo uopće spremni za ovo što bi nam se moglo dogoditi… – zaključio je Mihaljević.

Foto:Mario Strmotić/Hina