KAKVA NEUGODNOST ZA VLADU: Državna tvrta Podravka poskupjela neke svoje proizvode u jeku rata protiv koronavirusa

KAKVA NEUGODNOST ZA VLADU: Državna tvrta Podravka poskupjela neke svoje proizvode u jeku rata protiv koronavirusa

Vrlo neugodna vijest dočekala je građane koji su danas došli u trgovine Prehrane  kupiti  osnovne životne namirnice. Najveći hrvatskih proizvođač  prehrambenih proizvoda  Podravka   poskupjela je neke svoje proizvode na vrhuncu epidemije  koronavirusa. Trgovcu u kvartovskom dućanu bilo je vidno neugodno, ali se  pravdao da  su morali poskupjeti jer su im veće nabavne cijene.

“Poskupjeli su proizvodi Podravke. Mi tu ne možemo ništa pa smo samo morali podignuti cijene za onoliko  koliko je Podravka  podigla svoje cijene”, rekao nam je trgovac dodajući da  su poskupljenja od  pedesetak lipa pa do nekoliko kuna. Iako  poskupljenje nije drastično, odjeknulo je vrlo negativno jer Vlada apelira na sve  gospodarske subjekte da ova teška vremena ne  korist za  stvaranje ekstraprofita.

Treba naglasiti da  Podravka nije poskupjela one proizvode za koje je Vlada uvela zabranu, ali je vijest  svejedno neugodna jer je prehrambeni div iz Koprivnice dobrim dijelom u državnom vlasništvu. Ne trebe ni reći  da su  građani posebno osjetljiv na ovakva  poskupljenja koja smatraju svojevrsnim ratnim profiterstvom.

Razgovarali smo s  Marinkom Akrap, direktoricom korporativnih komunikacija  Podravke, koja nas je uvjeravala  da uopće nije bilo  poskupljenja. Međutim, iz Prehrane smo  dobili potvrdu da su zbog povećanja nabavnih cijena podigli cijene nekih Podravkinih proizvoda.

Foto: Damir Senčar/Hina