Neuvjerljivi predsjednik: Milanović pokušao odgovoriti na pitanje zašto mu HOS nije bio sporan kada je bio premijer

Neuvjerljivi predsjednik: Milanović pokušao odgovoriti na pitanje zašto mu HOS nije bio sporan kada je bio premijer

Nakon današnjeg napuštanja obilježavanja akcije “Bljesak” u Okučanima, predsjednik Zoran Milanović  dao je intervju za RTL. Danas je u Okučanima burno reagirao na   majicu s pozdravom “Za dom spremni, a novinar ga je upitao zašto mu takve pojave nisu bile sporne na vojnom mimohodu 2015. godine.

Zamjerke na vaš račun idu da vam 2015. godine, kada je bio vojni mimohod, nije to isto smetalo i da je bilo isto takvih pojava?

Kakvih pojava je bilo?

Istaknutih simbola HOS-a…

Na paradi u Zagrebu?

Da…

Moguće. Nisam vidio. Pogriješio sam. Ali ‘za dom spremni’ ne vjerujem da je bilo. To bi volio vidjeti. No, to su toliko bijedna izmotavanja. Što to znači? Da je ovo ispravno? Što to znači da ako sam neki puta nešto propustio vidjeti ili reagirati da se s time slažem. Sad smo imali priliku vidjeti da premijer, predsjednik stranke i njegovi suradnici, nakon što su vidjeli i nakon što su upozoreni, su pokazali strah, nerazumijevanje, kukavičluk, slaganje. I nakon toga su tog istog čovjeka priveli u policiju. Protiv čega su njegovi prijatelji prosvjedovali.

Rekli su da ste vi pogriješili. Gospodin Jandroković je rekao da ste vi još otvorili te ideološke podjele izjavom u Jasenovcu o ploči. Jeste li tada možda preburno reagirali kada ste rekli da ploči treba maknuti i baciti?

Opet mi je drago da koristite izraz ploča. Radi se o ploči i natpisu, a ne o imenima nekih mladih ljudi koji su ovdje potpuno u drugom planu zlorabljeni i silovani, kao i ovi danas, žrtve i naši branitelji koji su poginuli u oslobađanju hrvatskog teritorija i hrvatske zemlje 1995. godine. Dakle, ploča ‘za dom psremni’ par sto metara od ulaza u Jasenovac, ruganje, izrugivanje žrtvama, sadizam. Pregovori sa državom, praktički u statusu ravnopravno zaraćene strane. Dobro da nemaju status ruskog cara u Napoleonskim ratovima.

Foto: Admir BuljubašiĆ/Hina

Facebook Comments