Plenković o Brkiću i Kovaču na izbornim listama HDZ-a: O tom potom

Plenković o Brkiću i Kovaču na izbornim listama HDZ-a: O tom potom
Premijer Andrej Plenković odgovarao je na novinarska pitanja oko političkih aktualnosti u zemlji. Otkrio je tko je HDZ-u poželjan koalicijski partner, u kojoj je fazi izrada kandidacijskih lista za predstojeće parlamentarne izbore i najavio produžetak potpora pojedinim segmentima gospodarstva pogođenih epidemijom koronavirusa

Premijer Andrej Plenković oko današnjeg prosvjeda prijevoznika kaže da sa svim poduzetnicima resorni ministri komuniciraju i da je njegova Vlada učinila puno za poduzetništvo.

Potvrdio je da će i nakon travnja i svibnja pratiti koje djelatnosti bi zbog situacije u kojoj su se našle mogle nastaviti primati potpore države i mjeru Očuvanje radnih mjesta. “Vodit ćemo računa i da nakon travnja i svibnja kalibriramo mjere i nastavljamo davati potporu za one sektore koji će biti u težim okolnostima poput onima u turizmu, djelomično ugostiteljstvo i promet.”

Na pitanje oko toga tko je prihvatljiv partner za koaliciju s HDZ-om nakon izbora odgovara kako vjeruje da će HDZ ponovno dobiti većinsko povjerenje i da će dođi u poziciju tražiti partnere za formiranje Vlade, ali to će moći s onima koji su svjetonazorski i/ili programski bliski HDZ, te da je to glavni uvjet.

“Izborne liste HDZ-a što se tiče prijedloga doći će do sutra ili tijekom vikenda, rok za prijave kandidatura je 15. lipnja, imamo više nego dovoljno vremena, sve ćemo zajedno sagledati, bit će sigurno više kandidata nego što ih na liste može stati i donosit ćemo odluke, a vidjet ćemo tko će biti predložen. Imat ću neki utjecaj kao predsjednik stranke na to kako će izgledati lista”, rekao je premijer. Na pitanje mogu li se na njima naći Milijan Brkić ili Miro Kovač odgovara: O tom potom, nisam još dobio nijedan prijedlog.

Foto: Dario Grzelj/Hina