Penava ponovno udara kontru Plenkoviću: Nikada i nipošto u koaliciju s Miloradom Pupovcem

Penava ponovno udara kontru Plenkoviću: Nikada i nipošto u koaliciju s Miloradom Pupovcem

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer je zajedno s gradskim viječnicima istupio iz HDZ-a. Danas se telefonski uključio u N1 Studio uživo gdje je s našom Ninom Kljenak razgovarao o tom istupu te predstojećim parlamentarnim izborima.

“Pokušava se stvar pojednostaviti da su u pitanju osobne ambicije, da su razlozi prizemniji, običniji”, kazao je Penava komentirajući napise da je iz stranke izašao zbog loših rezultata na unutarstranačkim izborima.

Na pitanje bi li on sjedio u koaliciji s Miloradom Pupovcem, odgovara: “Nikada i nipošto”.  Ovo je  još jedna neizravna  kritika Andreja Plenkovića koji je u koaliciji s Miloradom Pupovcem.

Hoće li nositi Škorinu listu u V. izbornoj jednici? “U V. izbornoj jedinici navjerojatnije da”, odgovorio je na pitanje Nine Kljenak.

Na medijske napise kako je pritiskao lokalne HDZ-ovce da izađu zajedno s njim kaže da je to fama i oružje koje se koristi u političkoj bitki.

“Dobio sam povjerenje 62 posto građana na izborima za gradonačelnika, to daje ocjenu mom radu i neupitno je. Sve drugo su subjektivne procjene”, kaže.

Dodaje kako su tri stvari koje su mu politički bitne sljedeće: odgovaranje za ratne zločine, realan popis stanovništva i jačanje poljoprivredne proizvodnje.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jučer je na konferenciji za novinare u Vukovaru objavio da napušta HDZ. Povukao je i sve vijećnike HDZ-a.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments