Puhovski smatra da su zbrzani izbori donijeli jednu dobru stvar: Riješit ćemo se Blaženke Divjak

Puhovski smatra da su zbrzani izbori donijeli jednu dobru stvar: Riješit ćemo se Blaženke Divjak

Aktualnu domaću političku situaciju u emisiji Zajedno za zdravlje komentirao je prof. Žarko Puhovski, politički analitičar.

Dobro je da je korona u drugom planu iz objektivnih razloga, bit će dobro da bude u drugom planu i iz subjektivnih razloga, ako se Stožer ne bude miješao u izborni postupak, rekao je Puhovski. Za to, ističe, nemamo jamstva ali nadamo se najboljem, piše HRT.

“Dobro je da je škola došla u drugi plan jer jedina dobra stvar time što su izbori zbrzani, a po mom sudu su prerano sazvani, je to da ćemo se riješiti Blaženke Divjak. To je jedino dobro s tim izborima, sve drugo mi se čini sumnjivim”, rekao je Žarko Puhovski.

Na pitanje kako sada nema natrag jer su izbori raspisani, Puhovski kaže, da je moguće da ipak ima natrag, ako dođe do situacije da dvije velike stranke isforsiraju ponavljanje izbora.

“Jer ako se pokaže da je velika koalicija više manje matematički nužna, a svi su se zakleli da je neće biti, oni neće moći prihvatiti veliku koaliciju bez ponavljanja izbora. Pa će onda reći – eto nismo mogli. Da imamo izbore na zimu, još je jedna mogućnost na koju trebamo računati.”

Je li HDZ puno izgubio u Vukovaru, odgovara kako misli da jest.

“Žalosno je da ljudi kalibra jednog Penave imaju takav utjecaj, a on ima utjecaj. Oni su sigurno izgubili nekoliko mjesta, oni su dobili osam mandata u petoj izbornoj jedinici na prošlim izborima, uvjeren sam da sada gube između dva i četiri mandata, ako se ne dogodi čudo. HDZ sad mora krpati rupe, to se zove kontrola štete, ističe.”

Koliko je Miroslav Škoro dobio, ovisi o tome koliko će biti sposoban da realizira svoj potencijal, naveo je Puhovski.

“On ima potencijal za dvoznamenkasti broj zastupnika, ali je i dalje nejasno je li on to sposoban organizirati, skupiti deset puta po 14 ljudi, i kakve ljude imati koji se međusobno neće potirati. On još uvijek malo leprša, ali još uvijek ima šansu”, navodi.

 

 

Facebook Comments