Bernardić ne vidi problem u tome što ga je Čačić proglasio neznalicom: Zašto je Hajdukovića stavio na drugo mjesto

Bernardić ne vidi problem u tome što ga je Čačić proglasio neznalicom: Zašto je Hajdukovića stavio na drugo mjesto

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i predvodinik Restart koalicije u razgovoru s Mislavom Bagom govorio je o dogovorima i ciljevima koalicije, ali komentirao i izjave koalicijskog partnera Radimira Čačića.

Upitan kako misli s još osam stranaka biti na vlasti kaže: “Postoji jasan dogovor unutar koalicije što nam je cilj, a to je da uvedemo promjene u ovoj zemlji. Svi koalicijski partneri dobili su mandata sukladno svojoj snazi. Mi smo u SDP-u najodgovornije pristupili tom poslu koaliranja”, javlja Dnevnik.

Mislav Bago ga je pitao kako će birači vjerovati da koalicijski partner Čačić neće prvi prebjeći nakon izbora kada izjavljuje da čelnik koalicije čiji je dio “ne zna ništa o tom poslu” i ne isključuje mogućnost da koalira s HDZ-om nakon izbora. Bernardić odgovara:

„Zato što ćemo dobiti najviše mandata. Kao što znate, gospodin Čačić ima osebujan stil, ali je bio ministar u dvije SDP-ove vlade, mislim da je njegova orijentacija, ako hoćete i svjetonazorska, puno bliža ljevici. Ja mu nisam glasnogovornik niti imam potrebu ga braniti, poslao je jasnu poruku da je Restart koalicija njihov prvi izbor.“

Upitan zašto je Domagoj Hajduković drugi na listi u izbornoj jedinici Bernardić kaže da je to bio njihov međusoban dogovor.

„Na neki način je i sam predložio Sabinu Glasovac, ja sam to prihvatio. To je njegov izbor, ja sam prihvatio tu inicijativu jer je važno poslati poruku jednog snažnog tima i da stranka apsolutno stoji iza njega jer je proživio teško razdoblje, pogotovo zadnjih tjedan dana“, rekao je.

Kakva se poruka šalje kada prozivajući Vladu Andreja Plenkovića za korupciju ima na listi Željka Sabu koji je osuđen, Bernardić kaže da je on rehabilitiran.

“Naši ljudi su na listama čisti, mi smo na strani interesa građana, a oni drugi su na strani svojih interesa. Mi smo dva različita svijeta. Ne mogu vrijediti različiti kriteriji. Naš zadatak je da se reformira pravosuđe. Sudstvo mora biti dostupnije građanima, i praksa mora biti ujednačena. Za to ćemo se boriti”, kaže.

Rekao je i zašto SDP nije podupro izbor nove državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.

“Dotična gospođa koja je predložena bila je zamjenica Jelenića, a on tri godine nije procesuirao korupciju. Zato smo imali određene rezerve”, rekao je Bernardić.

Foto: Screenshot/Nova TV