Uoči izborne šutnje naglo se povećao broj zaraženih koronavirusom: Hoće li Plenković, Beroš i Božinović i sutra biti u medijima?

Uoči izborne šutnje naglo se povećao broj zaraženih koronavirusom: Hoće li Plenković, Beroš i Božinović i sutra biti u medijima?

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 96 novozaraženih virusom SARS-CoV-2, dvije osobe su umrle, a trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) je ukupno 728, objavio je u petak Nacionalni Stožer civilne zaštite RH.

Danas je tako izjednačen najgori dan po broju novozaraženih od početka epidemije u našoj zemlji. Prvog travnja također smo imali 96 slučajeva, javlja Jutarnji list.

Ukupno je 88 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga su četiri pacijenta na respiratoru. Dvije su osobe umrle. U samoizolaciji su trenutno 4.943 osobe, objavio je Nacionalni stožer CZ.

Od početka epidemije do danas su u Hrvatskoj ukupno testirane 82. 902 osobe, a od toga 1.465 u posljednja 24 sata.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3008 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 112 umrlo, a 2.168 se oporavilo, navode iz Nacionalnog stožera CZ.

Zanimljivo je da  se najveći broj zaraženih pojavio neposredno prije izborne šutnje i da će sutra kandidati HDZ-a  Davor Božinović i Vili Beroš  najvjerojatnije  biti  udarna vijest u gotovo svim medijima.  Ovakav razvoj događaj s pandemijom  izuzetno odgovara  HDZ-u  jer je poznato da u kriznim situacijama  građani  više glasaju  za opcije koje su na vlasti.

Foto: Danijel Kasap/Hina