Evo što briljantni maturant misli o “Školi za život” Blaženke Divjak: Čuo sam od učenika i profesora da ništa nije dobro

Evo što briljantni maturant misli o “Školi za život” Blaženke Divjak: Čuo sam od učenika i profesora da ništa nije dobro

Samo pet učenika u cijeloj Hrvatskoj riješilo je fiziku 100 posto točno. Jedan od takvih je i Mislav Bubanj.

“Nije bilo baš najlakše, ali nije bila ni neka muka. Za maturu se nisam previše spremao, više sam se pripremao za druge predmete koji su mi išli malo lošije”, otkrio je Mislav.

Upao je i na FER i na strojarstvo, matematiku i fiziku. Odlučio je kako će ići na medicinu.

“To me poprilično interesira, općenito me znanost interesirala. Po meni medicina spaja znanost i njihovu primjenu”, kazao je.

Objasnio je i svoje mišljenje o državnoj maturi, javlja RTL.

“Po meni je čak dobro napravljena jer ne bi baš trebalo biti da 100 posto dobija 1000 ljudi. Jedino što po meni nije dobro što je veliki broj učenika pao. Po meni to nije u redu i to treba vidjeti s ministarstvom i sa školama da se to poboljša”, rekao je Mislav.

Otkrio je i koliko je bilo naporno pripremati se u ovoj situaciji s koronavirusom.

“Kod nas su profesori to dosta dobro odradili. Kritika po meni je to što smo svaki dan morali biti od 8 do 14, ali neki profesori su stvarno dali sve od sebe i olakšali nam to što više mogu. Primjerice imali smo svaki dan iz matematike videolekciju od 45 minuta u kojoj bi rješavao zadatke i predavao gradivo i profesor se baš potrudio da sve razumijemo. Bilo je malo popuštanja, ali ne toliko”, kazao je.

Kazao je i kako mu nije žao što nije išao u ‘Školu za život’.

“Čuo sam i od naših profesora koji sad trebaju izvršavati i od učenika novih generacija da su to velike kritike i da to po njima ništa nije dobro. Profesori se žale da osnove ne rade kako treba, da učenici ne razumiju osnove nego da samo prođu preko njih i da stvarno niti se promovira interes za predmet niti se radi njega u detalje”, rekao je.

Otkrio je što misli kako će to biti na jesen.

“Nadam se da će to sve biti normalno, ali ovisi kakva će biti situacija jer na kraju krajeva pitanje je u širenju epidemije. Svi bi naravno da se vratimo u škole, da možemo nešto raditi praktično i da se družimo s kolegama i prijateljima. Online je malo teže”, objasnio je Mislav.

Foto: Screenshot/RTL