SDP-ovci pljeskom pozdravili luzera Davora Bernardića: Zašto se naljutio šef Glavnog odbora Fabijanić?

SDP-ovci pljeskom pozdravili luzera Davora Bernardića: Zašto se  naljutio šef Glavnog odbora Fabijanić?

U tijeku je sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj se treba napraviti analiza rezultata parlamentarnih izbora i priprema pravila za izbore 26. rujna za sve tijela stranke, od predsjednika preko predsjedništva do glavnog odbora.

Zanimljivo, sjednica je počela bez predsjednika Glavnog odobra Erika Fabijanića koji je odbio doći nakon što je jučerašnja sjednica predsjedništva stranke završila novim sukobom.

Naime, Fabijanić se nije složio da u prijedlog izbornih pravila uđe i preferencijalno glasanje koje je najveći dio predsjedništva tražio za predstojeće izbore za čelna tijela stranke, javlja Novi list.

To znači da i ova sjednica središnjeg SDP-ovog tijela, koju vodi javnosti slabo poznata Katica Glamuzina kao potredsjednica Glavnog odbora, počinje u laganom kaosu.

U dvoranu je ušao i “predsjednik stranke u ostavci” Davor Bernardić koji nije davao izjave za medije, ali je dobio pljesak prilikom ulaska u dvoranu.

Inače, grupa gradonačelnika predvođena Mišom Krstičevićem iz Ploča uoči sjednice je dala izjavu kojoj su kazali da bi bilo dobro da bude jedan kandidat za predsjednika iz čega se može zaključiti da su spremni podržati Peđu Grbina.

SDP je na Facebooku objavio dio govora Davora Bernardića.

Foto: Daniel Kasap/Hina