Karolina Vidović Krišto još nije dobila odgovor: Želim čuti zašto treba nositi maske. Ne volim kad netko vrijeđa zdrav razum

Karolina Vidović Krišto još nije dobila odgovor: Želim čuti zašto treba nositi maske. Ne volim kad netko vrijeđa zdrav razum

Karolina Vidović Krišto u Saboru uporno odbija nositi masku, a u Dnevniku Nove TV je objasnila svoje razloge. Deseti saziv sabora tek se uhodava. Mnogo je novih zastupnika, ali i novih pravila. Drugoga radnog dana, već su počele svađe, ali su se dijelili i darovi, a maske su, baš kao i kod građana, postale glavna tema.

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto odbija ih nositi, na što se osvrnula u Dnevniku Nove TV gdje je s njom razgovarao reporter Andrija Jarak.

Komentirala je i program buduće Vlade koji je danas predstavljen u Saboru.

“Program Plenkovića je irelevantan jer je vlada sastavljena protustavno. Sadašnji sastav Ustavnog suda je završio na Europskom sudu za ljudska prava jer je po svemu sueći, njih 10 od 13 protuustavno izabrano. Ja imam osjećaj da mi u Hrvatskoj više nemamo nijednu instituciju kojoj se možemo obratiti”, rekla je Vidović Krišto osvrnuvši se na odluku Ustavnog suda prema kojoj su izbori provedeni legitimno.

Ponovila je kako su 11. i 12. izborna jedinica protuustavne jer Ustav jamči jednakost svim državljanima.

Dodala je kako je sastav nove vlade gotovo identičan prethodnoj, a niz ministara je, kako kaže, opterećen aferama “koje je nepodnošljivo gledati”.

“Govoriti o programu je kao ona baba se češlja, a selo gori”, kazala je.

Smatra da ju nitko ne može opružiti za toleranciju jer samo upozorava u neustavnost izbora. Na pitanje zašto je onda u Saboru, odgovorila je: “Upravo zato. Pa ne bih nikad ušla u politiku da se sve ne raspada. Više ne znamo kojoj instituciji se čovjek može obratiti”.

Na pitanje zašto odbija nositi masku u sabornici kazala je kako joj nije ni najmanja namjera provocirati.

“To su preporuke. Predsjedavajućeg sam pitala zašto ju moramo nositi, nije mi znao odgovoriti. Markotić je jedan od stručnjaka u mainstream medijima, ali ima niz epidemiologa koji govore suprotno. Nisam kompetentna, ali sam oprezna s nečim što kaže samo dvoje ljudi. Želim čuti zašto treba nositi maske. Predložila sam da glasamo o tome” rekla je.

Dodala je da  i inače marame nosi te da ju je stavila preko lica kako ne bi ispalo da provocira.

“Ne želim izazivati, to mi nije ideja. Ali ne volim kad netko vrijeđa zdrav razum. I sad kad sam zastupnica, ne govorim samo u svoje ime. Imam niz pitanja državljana koji kažu da pitam”, rekla je i ponovila da neće glasati za povjerenja Vladi.

Foto: Damir Senčar/Hina