Zašto je Milanovićev glasnogovornik spominjao Yutel: Jesu li mete otac Goran i njegov sin Marko Milić?

Zašto je Milanovićev glasnogovornik spominjao Yutel: Jesu li mete otac Goran i njegov sin Marko Milić?

Glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić poručio je da nepristojnost umotana u “izvor iz Vlade” ne zaslužuje komentar, odgovarajući na reakciju kojom su Banski dvori opovrgnuli postojanje tvita premijera Andreja Plenkovića usmjerenog protiv predsjednika Zorana Milanovića.

“Nazovimo stvar pravim imenom, ovdje nije riječ o tvitu: predsjednik Vlade dva puta je u istom danu, u kameru, imao potrebu na osobnoj razini prozivati predsjednika Republike. Valjda samo zato što drugačije od njega misli i govori, na što predsjednik Vlade nije naviknut”, poručio je u srijedu popodne Jelić, javlja Slobodna Dalmacija

A onda je, ističe glasnogovornik Ureda predsjednika, “neformalni izvor iz Vlade, onako u maniri yutelovske medijske škole, prisnažio prozivke osobnim uvredama na račun predsjednika Republike”.

“Takva nepristojnost umotana u ‘izvor iz Vlade’ ne zaslužuje komentar. Za tu vrstu komunikacije moraju tražiti drugog sugovornika. Ured Predsjednika to nije”, rekao je Jelić.

Iz Vlade su, naime, reagirali i opovrgnuli Milanovićevu tvrdnju, iznesenu jutros u Rijeci, da je premijer Plenković objavio tvit usmjeren protiv predsjednika Republike te poručili da su pregledali premijerov twitter i zaključili da predsjednik Milanović ili laže ili halucinira. “Sasvim sigurno se jako puno dosađuje na funkciji pa izmišlja”, dodali su iz Vlade.

Milanović je, naime, komentirao i odbacio premijerove prozivke da je njemu dosadno na funkciji predsjednika, pri čemu je više puta spomenuo da je to napisano na Plenkovićevom twitteru.

Izjavio je i kako ne vjeruje da mu je kritiku premijer osobno napisao na twitteru, već neki “jazavac” iz njegovog ureda u noćnim satima. “Ne mogu shvatiti da bi Plenković napisao takvu glupost”, poručio je Milanović, ne precizirajući o kojem se Plenkovićevom tvitu radi.

Premijer je ocjenu da je Milanoviću dosadno, u političkom smislu, iznio danas dolazeći na sjednicu Sabora te poslije u izjavi novinarima u Saboru. Rekao je kako mu se čini da je ‘predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno’, osvrnuvši se time na njegove opetovane komentare da je Nacionalni stožer Civilne zaštite neustavan te da je Sabor iznad Stožera, a ‘Stožer je u stvari ništa’.

Zašto je predsjednik Milanović spominjao Yutel?. Najvjerojatnije zbog toga što je glasnogovornik  Vlade  Marko Milić  sin Gorana  Milića koji je na početku Domovinskog rata bio  prvi  čovjek  projugolavenskog Yutela.

Foto: Marko Milić i Andrej Plenković